Éremeső a Birkózó Klubban Nyomtatás E-mail
2014. április 29. kedd, 22:05

Március 29-én, szombaton területi birkózó versenyt rendeztek Kunszentmiklóson, melyen a kiskőrösi birkózó nebulók is részt vettek. Tóth Mátyás tanítványai ezúttal is hozták a formájukat.

 

 

Nyolc csapat közel 100 versenyzője lépett szőnyegre gyermek és óvodás korcsoportban. A küzdelmek 5 és 11 éves fiuk-lányok részvételével zajlottak.

 

 A kiskőrösi csapat 4 versenyzőből állt. Az 5 éves Katona Imike nyolc kétvállas győzelmével 20 kilogrammban aranyérmet szerzett és megkapta a verseny legtechnikásabb versenyzőjének különdíját is. Ez a különdíj ebben az évben már a második Imikénknek. A 8 éves Turú István kétvállas győzelmeivel felhívta a figyelmet magára: aranyérmet nyert + 46 kg-ban és ezzel bajnok lett. A 8 éves Balázs Gergő 26 kilogrammban két tus győzelemmel bejutott a döntőbe, ahol azonban sajnos vereséget szenvedett egy szerbiai ellenfelétől. Így ezüstérmet nyert: nagyon szép birkózások eredményeként a dobogó második fokára állhatott fel. A szintén 8 éves Pap Sándor Tibor 42 kilogrammban aranyérmet kapott.

 

A csapat teljesítménye a szülők támogatásával és Bognár Árpád országos bíró segítségével 100 százalékos volt - nyilatkozta lapunknak Tóth Mátyás edző.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés