Get Adobe Flash player
Gazdaság
553 milliós forrás pályázható Nyomtatás E-mail
2016. február 29. hétfő, 18:01

Miniszterelnökség Agrárvidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságról dr. Viski József helyettes államtitkár és Lantos Gergely osztályvezető is részt vett január végén a kiskőrösi székhelyű ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Egyesület közgyűlésén.

 
Zöld utat kapott az uszoda napelemes pályázata Nyomtatás E-mail
2016. január 05. kedd, 17:27

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően napelemek és hőszivattyúk vigyáznak majd a jövőben az eddig elszökő hőre a Kiskőrösi Gyógy- és Strandfürdő tanuszodájában.

 
Novemberben indul az állami földárverés Nyomtatás E-mail
2015. november 05. csütörtök, 21:39

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal felkészült a „Földet a gazdáknak!” című projekt keretében megvalósuló állami tulajdonú termőföldek magántulajdonba adásának Bács-Kiskun megyei levezénylésére - mondta Kovács Ernő kormánymegbízott az október 14-én megtartott sajtótájékoztatón. A kormánymegbízott ismertette az árverezések menetét, részletszabályait valamint a garanciális biztosítékokat is.

 
Újból tüntettek a szõlõtermelõk Nyomtatás E-mail
2015. október 03. szombat, 20:39

A vélhetően manipulált olasz borok hazai behozatala, illetve az alacsony szőlőfelvásárlási árak miatt forgalomlassító demonstrációt tartottak a Kiskőrös környéki gazdák augusztus 28-án, több helyszínen, a Szőlőtermesztők Érdekvédelmi Szövetségének szervezésével.

 
A rendszerváltás kudarcának valós felelősei Nyomtatás E-mail
2015. május 16. szombat, 21:24

A krónikusan idealisták kivételével szinte mindenki osztja a véleményt, hogy a negyed százada ránk köszöntött rendszerváltás a várt siker helyett kudarcot eredményezett.

 
Font Sándor: A mezőgazdaság volt a GDP motorja Nyomtatás E-mail
2014. február 02. vasárnap, 18:47

– Kevés természeti kárral járó, jó környezeti évet zárt a mezőgazdaság 2013-ban: szinte nincs olyan ágazat, amely ne hozott volna egyértelműen pozitív eredményt – mutat rá Font Sándor országgyűlési képviselő, a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke, amikor az agrárium tavalyi eredményeire rámutató adatokról kérdezem.

 
Rezsicsökkentés: jön a fa- és a széntüzelés is Nyomtatás E-mail
2013. október 05. szombat, 22:39

A Fidesz által indított rezsicsökkentés védelmére kezdeményezett aláírásgyűjtésben két és félmillióan jelezték, támogatják a kormánypárt elképzeléseit. A Fidesz politikusai a szeptember 15- én indult rendezvénysorozaton személyesen köszönik meg az embereknek a támogatást, a kiállást önmagukért, a családjukért, a rezsicsökkentésért.

 
Zöldkönyves tanfolyam gazdáknak Nyomtatás E-mail
2013. március 29. péntek, 06:46

„Zöldkönyv-megújító” tanfolyamot szervezett a Xantium Bt. a gazdák részére nemrégiben a művelődési házban. Mint ismeretes, a növényvédő szerek ismerete kötelező mindenkinek, aki mezőgazdasági tevékenységet folytat. Az ismeretek megszerzését és a növényvédő szerek alkalmazásának engedélyét a „zöldkönyv” igazolja, amit időnként meg kell újítani. Aki bármilyen uniós támogatást szeretne igénybe venni, az számíthat rá, hogy a feltételhez szabott növényvédő szer felhasználás jogosultságát ellenőrizni fogják.

 
Törvényekkel a mezőgazdaság felvirágoztatásáért Nyomtatás E-mail
2013. március 05. kedd, 08:30

2010 óta nem volt olyan féléves periódusa a magyar parlamentnek, amikor annyi életbevágóan fontos, a mezőgazdaságot érintő törvény került volna az asztalára, mint lesz ez az előttünk álló hat hónapban – tudtuk meg Font Sándor országgyűlési képviselőtől, a Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnökétől.  

 
A válságban is sikeres építőipari vállalkozás Nyomtatás E-mail
2013. március 01. péntek, 08:12

Varga Ferenc, a Quality Homes Zrt. vezérigazgatója is elfogadta a meghívást a legtöbb adót befizető vállalkozások fogadására. Nemrégiben részt vett a Vállalkozók Országos Szövetsége kiskőrösi tagozatának alakuló fórumán is.

 
Hogyan lehet nyugdíja a mai harmincasoknak? Nyomtatás E-mail
2013. február 27. szerda, 07:57

 

A mai harmincasok köreiben gyakori a kétely, hogy lesz e még nekik is nyugdíjuk, ha elérik az öregségi korhatárt. A mai demográfiai előjelzések szerint e század hatvanas éveire beálló népesség korösszetétele és az érvényes nyugdíjszabályok alapján aritmetikai képtelenség, hogy az addigra öregkorba jutott mai harmincasoknak az akkor majd dolgozó korosztályok elegendő pénzt tudjanak a kasszába befizetni, ami az ellátást akár a mai szinten is biztosítja.

 
Új falugazdász, változó őstermelői ügyintézés Nyomtatás E-mail
2013. február 18. hétfő, 07:28

Kisné Csővári Andrea lett január elsejétől az új vezető falugazdász, miután elődje, Takács László nyugdíjba vonult. A fiatal szakember nem kezdő a pályán, szakmai előmenetele töretlen, többéves gyakorlattal rendelkezik. Korábban csak Kiskőrös tartozott  hozzá, január 1-től a kiskőrösi körzethez tartozó falugazdászok munkáját koordinálja. 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 21

 

 
Hirdetés