Kiskőrösi vasember a Balatonban Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 14. szerda, 14:33

Tizenkettedik alkalommal úszta át a Balatont Szántó András. A sportos megjelenésű villamosmérnök tanár idén 1 óra 53 perc alatt teljesítette az 5,2 kilométeres távot.

 

 

- Ez volt a legjobb szintidőm, bár a körülmények nem voltak a legideálisabbak – árulja el András. - Kicsit csodálkoztam is azon, hogy az országba érkező hidegfront ellenére a rendezők bevállalták a megmérettetés lebonyolítását. Rendkívül sokan, átlagosan 5-7 ezren vesznek részt az eseményen, és óriási erőket mozgósítanak, a balesetek elkerülése érdekében. Most is vitorlások sorfala között úszunk át a Révfülöpről a balatonboglári strand elkerített részére. Nagyon fújt a szél, és hatalmas hullámok nehezítették az úszást. Emberpróbáló volt, mint mindig.

 

Nem gondoltad, hogy feladod?

- Soha! 1999-ben az öcsém, Szilveszter és annak barátja ötletére vágtunk bele először. Aztán úgy alakult, hogy ők lemorzsolódtak, én viszont annyira megszerettem, hogy azóta minden Balaton átúszáson itt a helyem. Most Soós Andreával és Keresztury Kristóffal vágtunk neki. A parton pedig összetalálkoztam Németh Tivadarral, aki szintén Kiskőröst képviselte.

 

Honnan a sportszereteted?

- Az első sporttagozatos évfolyam diákja voltam az egykori Vasvári Pál Általános Iskolában, ami ma Bem József nevét viseli. Kurucz Misi bácsi volt alsóban a testnevelő tanárom, felsőben pedig Czérna János. Ők szerettették meg velem az úszást is. Akkor még Kiskőrösnek nem volt uszodája: Császártöltésre és Dunaújvárosba hordtak minket edzeni.

 

Most mit sportolsz, az úszáson kívül?

- Triatlonozom, fallabdában is jó vagyok, és teniszezem. Hétvégén pedig rajhoz állok a nagyatádi Ironman versenyen. A Balaton átúszása jó edzés volt ahhoz is.

 

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés