Öt és fél óra alatt körbetekerte a Balatont Nyomtatás E-mail
2013. július 06. szombat, 17:02

A Balaton körüli kerékpárút 204 kilométer hosszú. Ezt a távot egy szuszra teljesíteni igazi kihívás, embert próbáló teljesítmény. Nagy László, a Kunság-Szesz Zrt. tulajdonosa megtette! Mégpedig 5 óra 29 perc, 52 másodperc alatt.

 

 

 Laci a profiknak szervezett Tour De Pelso Kupára, még barátai az amatőröknek szervezett Simano Balaton Kupára neveztek. – Ez egy rangos országúti kerékpáros verseny, rendőri felvezetéssel. Siófokról indultunk nyugat felé és oda is érkeztünk meg. A profik között négyszázan, az amatőrök között több mint ezren indultunk. Végig próbáltam az élbolyban haladni, ahol erős mezőny alakult ki. Ahhoz, hogy tartani tudjam a helyem, legalább 37 kilométer/ órás sebességgel kellett tekernem. Keszthelynél éreztem először, hogy nem tudom teljesíteni a magam elé kitűzött szintidőt.

 

Mi volt az?

- Hat óra alatt szerettem volna körbetekerni a Balatont. Amikor a tavalyi verseny után leszálltam a kerékpárról azt mondtam, nem jövök még egyszer. Rendkívül kivette az erőmet. Most mégis nekivágtam. Igaz, komolyabb edzés nélkül, mert a verseny előtt két héttel döntöttük el, hogy jövünk. Kunsz Péter és Pivarcsi István barátom csatlakozott hozzám. A távot nekik is sikerült teljesíteni 6 óra 52 perc alatt.

 

Hol ért el a holtpont?

- A Balatonakarattyai szakaszon, ahol már 180 kilométer van a lábakban. Volt olyan szakasz, ahol a 47 kilométer/órás sebességet kellett tartani, hogy ne szakadjak le az élbolyból. Ez azért fontos, mert ha leszakadsz, órákat csúszhatsz egy versenyen. A célban viszont már nem éreztem különösen nagy fáradtságot. Annak örültem, hogy sikerült a magam elé kitűzött időn belül, 5 óra 29 perc, 52 másodperces idővel beérni. Ez hatalmas siker, ugyanis abszolútban a 111. helyet, korosztályomban pedig a 24. helyet jelentette.

 

Volt kísérőd?

- Másokkal ellentétben nekünk nem volt kísérőnk, aki az út mentén frissítőkkel látott volna el. Magunk gondoskodtunk az energiapótlásról. Mivel 150-160-as pulzusszámnál a szervezet nem emészt, elég volt egy-egy müzli szelet és energia gél. Az amatőrök között szó sincs doppingról, ez a verseny nem arról szól.

 

A felszerelésed?

- Egy Trek kerékpárom van, karbonszálas. A ruhám is speciális, hogy minél kényelmesebb legyen. 12 fokos hidegben indultunk, de nem volt szerencsés nagyon beöltözni. Persze a cégjelzéses mezem kötelező viselet.

 

Mi lesz a következő megmérettetésed?

- Legközelebb Olaszországban szeretném kipróbálni magam. Határontúra az idén is lesz, még szervezzük, hogy hányan megyünk Kiskőrösről.

 

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés