Get Adobe Flash player
Horgászhét a Zöld Pokolban Nyomtatás E-mail
2011. november 04. péntek, 07:52

Háromfa, a valódi magyar horgászparadicsom, a hal-Eldorádó – hangoztatják a pecások, már aki eljut ide a dunántúli dombok között meglapuló vidékre. Öt fiatal az idén másodszor túrázott a háromfai töklevelek között, s mindnyájan fülig érő mosollyal érkeztek haza. Fotók tömkelege igazolja, mindnyájuknak görbült a botja!

Bobek József, Bobek Norbert, Haskó Tamás, Nagy Csaba, Seres Gábor összeszokott baráti társaság. Idei horgászkalandjuk helyszínéül azért választották Háromfát, mert ott igazi kihívás a horgászat.

- Nem véletlenül kapta a tó a Zöld Pokol nevet – mondják a fiúk. - A horgászat módja ezen a vízen elég speciális, a vízben található rengeteg akadó töklevél és torzsa miatt. Kizárólag az ún. "behúzós horgászat" az egyetlen út a sikerhez. Nem sokat pihentünk, fejenként két bottal, éjjel-nappal horgásztunk. Az csalizásonként tíz beevezés oda-vissza, és nem ritka a 150-200 méteres távolságok meghorgászása sem. Kalandban nem volt hiány, egy-egy éjszakai kapás, sátorból kiugrás és a lehető legrövidebb idő alatt a halhoz evezés élénkítette a csapatot. Csali-arzenálunkból nem hiányzott a tigrismogyoró, a főtt kukorica, valamint a bojli sem. Utóbbival sikerült a színes Koi-pontyot becserkészni. 

A harmadik napon Bobek Józsi botján kapást jelzett a csengő, a sors fintora, hogy ő éppen nem tartózkodott a táborban, vízért ment. Testvére Norbi nem jött zavarba és - ahogy azt kell – beemelt, és érezte, hogy megvan a hal. Nagy Csaba egyből csónakba pattant, Norbi a bottal pedig utána, 150 méterre lehettek a parttól, amikor a hal fölé értek. Időközben a bot gazdája is visszaért, ő is csónakba ugrott másodmagával, hogy segítsék a fárasztást. A szomszéd álláson szlovákok ültek, ők is odaeveztek. Nagyon készségesek voltak, még egy eszközt is kölcsön adtak, amivel a töklevélbe tekeredett zsinórt könnyedén ki tudták szabadítani.

Bő ötven perces fárasztás után sikerült a pikkelyest megszákolni. Az öröm határtalan volt, mivel jelenleg ez a team legnagyobb hala: egy 17,24 kg-os amur.

Haskó Tamás Tükörponty 7,84 kg

Bobek Norbert, amúr 17,24 kg

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés