Kiskőrösről hatan is megúszták Nyomtatás E-mail
2011. szeptember 06. kedd, 23:22

Nem mindennapi teljesítményre vállalkoztak az idei Balatonátúszók, akik Révfülöpről 5200 métert tettek meg a hideg vízben, olykor erős hullámok között, míg a balatonboglári Platán strandra értek. Köztük hat kiskőrösi is vállalta a kihívást.  

Szántó András tizedik alkalommal úszta át a magyar tengert. Két óra alatt teljesítette a távot, ezzel a 443. lett. Aszódi János is gyakorlott Balaton-átúszó. Negyedszerre vállalta a megmérettetést, 2 óra 25 percével az 1339. helyen ért célba. Ujvári Ferenc tavaly az édesapjával, idén már egyedül úszta le a több mint öt kilométert. A régészként dolgozó fiatalember 2 óra 35 perc alatt ért célba. Jeszenszki Zsolt is másodszorra indult, párja, dr. Szakál Györgyi kísérte el, aki aggódva várta őt a boglári célpontnál. 

- Lelkes látogatói vagyunk a kőrösi tanuszodának, heti kétszer úszunk. Emellett szívesen pattanok kerékpárra is. Tavasszal teljesítettem a Balatont megkerülő távot is, valamint a keceli Meggyfesztiválon meghirdetett 136 km-es versenyt is. Gerincsérvem van, amire a legjobb gyógymód az úszás, a Balatont személyes kihívásnak tekintettem. 

Báldi József és Mlinkó Csaba első alkalommal csobbantak a Révfülöpön a vízbe. A zord körülmények ellenére mindannyian lelkesen nyilatkoztak arról, hogy jövőre újra rajthoz állnak. 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés