Nemzetközi rallye kupán is megállták a helyüket Nyomtatás E-mail
2010. október 15. péntek, 10:34

A Pálinkás ZsoltBagaméri László páros óriási sikerrel és élménnyel tért haza Olaszországból, a San Remoban megrendezett 52. Nemzetközi Rallye Bajnokságról. A kiskőrösi autó sport kiválóságai kategóriájukban 14 helyen, külföldiként egyedül értek célba: a hazai pályán indulókon kívül minden „vendégcsapat” baleset vagy műszaki okok miatt kényszerült feladni a többnapos megmérettetést.


Az Intercontinental Rallye Kupán (IRC) 112 versenyző indult, az autós sport legjobbjai álltak fel a rajtnál. Pálinkás Zsolték az A7 kategóriában neveztek, Renault Clio R3-as versenyautójukkal. Először mérették meg tudásukat nemzetközi futamon, így nem csoda, hogy a siker többszörösen doppingolja őket a folytatásra.


- Kategóriánkban 37 versenyző rajtolt, köztük hárman voltunk magyarok. Rajtunk kívül a Vizin LászlóZsíros Gábor páros, és a Puskádi JánosGódor Barna kettős – kezdi sorolni az élményeket Zsolt. Mivel teljesen ismeretlen helyszínen kellett bizonyítanunk, egy héttel a verseny előtt kiutaztunk. Abban, hogy ezt megtehessük óriási szerepe volt a magyar bajnokságon nyújtott teljesítményünknek.


Úgy nyertük meg, hogy az utolsó két futamon már nem kellett részt vennünk. Így maradt némi anyagi hátterünk, valamint újabb támogatók is segítették a tervünk megvalósítását. A Maxx energiagyártó cég, és a Nero-Trade Kft felajánlásokkal, Dicsa Tibor pedig személyes jelenlétével erősítette a csapatot.

Milyen volt a pálya?
- Félelmetes! Hatszáz és 1600 méter magassági szint között, 220 kilométer hosszú pályán kellett teljesítenünk. Akadt olyan rész, ahol olyan keskeny volt az úttest, hogy az autótól jobbra, 20 centire szikla, balról egy szakadék mellett lavíroztunk. Sok helyen korlát sem védett.


Az egyik 44 kilométeres szakaszon 1200 kanyart számoltunk meg. Tovább nehezítetett a versenyt, hogy az első rajtot este 10 órakor indították, így éjszakai látási viszonyok között autóztunk. A legtöbb helyen csak Bagaméri Laci barátom navigálására hagyatkozhattam, mert semmit nem tudtam a következő kanyarokról.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés