Get Adobe Flash player
Csendesnap – vendég előadókkal Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. december 22. csütörtök, 07:31

Ádvent vigíliáján, azaz előestéjén, november 26-án, szombaton egész napos együttlét keretében készültek az új egyházi esztendőre, az új ádventre a Bács-Kiskun Egyházmegye presbiterei, gyülekezeti elöljárói. Kilenc gyülekezetből, valamivel több, mint százan jöttek el, hogy a csendben Istenre figyeljenek.

„Öröm és boldogság” – ez volt a nap témája. Amire igen nagy szükségünk van. S amit ma minden áron próbál elérni az ember. 

Dr. Schaffhauser Ferenc professzor, a Pető Intézet rektora, pszichoterapeuta, a tudós szemszögéből mondta el előadásában, mi is az ember viszonya az örömhöz és hogyan születik meg az ember életében a boldogság. Dr. Szabó Lajos, az EHE rektora pedig a teológus-lelkész bizonyságát adta át egy hét lépcsős bibliai utazás keretében ugyanerről. Kis János kecskeméti lelkész csokorba gyűjtötte az egyházmegye gyülekezeteinek gondjait és örömeit, már csak amiatt is, hogy a gyülekezet, köztük kisebbek és erősebbek is, tudjanak egymásról, gondoljanak egymásra.

Végül pedig Lupták György esperes úrvacsorai istentiszteleten tett bizonyságot arról, hogy igazi, mély, tartós öröm kizárólag csakis „az Úrban” lehetséges. Aki mesterséges módszerekkel, akár ajzószerek segítségével keres magának örömöt, könnyen függővé válik. Jézus Krisztus megváltó áldozatában viszont megismerhetjük Istent, s benne az elmúlhatatlan boldogságot.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés