Néptánc: itt az utánpótlás Nyomtatás E-mail
2012. június 11. hétfő, 07:15

Pörgő szoknyás ifjú lánykákkal és hetyke fiatalemberekkel telt meg a művelődési ház a májusi néptáncgálán. A megjelenteket Szabó Gyuláné, az intézmény vezetője üdvözölte, megköszönte Horváth Katalin tánctanár-igazgató és Kaponya László tánctanár munkáját, akik évek óta oktatják a Hétszínvirág Alapfokú Művészeti Iskola gyermekcsoportjait.

A fellépések sorát az előkészítősök, az 5-7 éves korosztályos gyerekekből álló „Aprók csoportja” kezdte meg, akik „Gólyás játékokat adtak elő. A találkozóra vendégként érkezett az erdélyi Gyimesközéplokról a Tatros Part Csángó Egyesület szervezésében a Gyimes tánccsoport és a Zerkula zenekar. A táncosok vezetője, André Csaba ízes beszédével bemutatta a csoportot. Az est során többször is színpadra léptek, hatalmas sikert aratott minden produkciójuk. Külön fénypontja volt a gálának a gyimesi csoport énekes tagja, Juhász Réka, a népdaléneklés és a népművészet ifjú mestere, aki vastapsot kapott a közönségtől.

A Bem iskola 4. c osztálya igazán tehetséges a néptánc területén. A koreográfiát Horváth Katalin állította össze, de a gyerekek sokat gyakorolnak osztályfőnökükkel, Horváth A. Gézánéval is. A gálán „Csak 12 óráig” címmel kalocsai játékokat és táncokat mutattak be. 

A kiskőrösi Csicsergők csoportja 7-11 éves tehetséges gyermekekből áll, akik az április 20-án Kiskőrösön megrendezett Örökség Bács-Kiskun Megyei Néptánc Versenyen ezüst minősítést kaptak. A gálán „Jancsi hol vagy?” címmel rábaközi játékokat és táncokat adtak elő.

A rendezvény befejezéseként Horváth János alpolgármester köszönetet mondott a gyimesközéplocki csoportnak, valamint Boros Lászlónak, aki megszervezte, hogy eljutottak hozzánk az erdélyi táncosok. 

Boda Zsuzsa

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés