Get Adobe Flash player
Romamisszió a Délibáb utcában Nyomtatás E-mail
2012. május 23. szerda, 06:33

Isten azt a felelősséget helyezte a szívemre az elmúlt 2011-es évben, hogy valamit tennünk kell a roma emberekért. Azzal nem segítünk, ha csak agresszív véleményeket cserélünk róluk, vagy tétlenül figyeljük a társadalmi feszültségek fokozódását. 

Gyergyószentmiklósi vendégeinkkel egymást bátorítva 2011. október 24-én kimentünk Kiskőrös szélére, és egy gitárral, néhány igei gondolattal, személyes hittapasztalatok megosztásával bátorítottuk hallgatóinkat. Magam nagy félelmekkel, de hittel indultam útnak, szorítottam zsebemben a mobiltelefont arra az esetre, ha valami baj történne. Ezzel szemben meg kellett szégyenülnöm, mert nagyon kedvesen, vendégszeretően fogadtak, a másfél órát mintegy 35-en állták végig a szemerkélő esőben. 

Mi történt azóta? Nagyon sok örömteli dolog. Minden héten kétszer megyünk a Délibáb utcába egyik roma barátunk felajánlott házába istentiszteletet tartani, a fő alkalmunk hétfőnként 18 órától van, melyre bárkit szívesen látunk. De nem csak alkalmakat tartunk számukra, hanem sokkal inkább beszélgetünk, és napról napra megtapasztaljuk lelki szomjúságukat, érdeklődésüket, növekedésüket. Mert igaz az ige, Isten bizonyítja számunkra: „Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.” (Gal 3, 28)

Természetesen vannak kínjai is a növekedésnek, de Isten tisztelete és az egymás iránti szeretet mindezeken átsegít, sőt előrevezet. Ilyen előrelépésnek tartom például, hogy két élettársi kapcsolatban élő pár is felismerte, hogy fontos a házasság Isten és emberek színe előtt egyaránt, ezért márciusban a baptista imaházban dupla menyegzőt tartottunk (az ezt megörökítő videó megtalálható gyülekezetünk honlapján: www.kiskoros.baptist.hu). Mindeközben készül egy imaterem, melyhez köszönjük az Akker-Plus Kft. járólap-adományát.

Sokan mondják, hogy „Nem halat kell adni, hanem hálót.” De ki tud segíteni ebben? Mivel társadalmi-felzárkóztató küldetést is kapunk az evangélium hirdetése mellett, ezért keresünk munkaadókat, lehetőségeket azok számára, akik dolgozni szeretnének. Egyik tervünk most válik valóra: a Kiskőrösi Önkormányzat adományát továbbítva vetőmagot, vetőkrumplit osztottunk ki azoknak, akik ilyen célból felássák kertjeiket. Sokan megmozdultak erre a felhívásra, már 6 kertbe került vetemény, és ez nemcsak nekünk, de roma barátainknak is nagy örömet okoz. E programokról, további részletekről rendszeresen adok tájékoztatást lelkipásztori blogomban, mely a gyülekezet honlapján megtalálható.

De mindezeknél fontosabb az a hívó szó, amellyel Isten megtérésre szólít, életet változtat, szabadít. Erre minden nemzetnek és mindenkinek nagy szüksége van. Egy igével zárom beszámolómat: „A növekedést az Isten adta. Nem számít sem az, aki ültet, sem az, aki öntöz, hanem csak a gyarapodást adó Isten.” (1Kor 3, 6-7) Az ő csodáit várjuk és csodáljuk, egyedül ő a Szabadító, aki bűnbocsánatával át tud menteni az örök életre.

Boros Dávid

kiskőrösi baptista lelkipásztor

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés