Get Adobe Flash player
Megállják a helyüket az első hatosztályosok Nyomtatás E-mail
2012. május 23. szerda, 06:32

Ötéves osztálytalálkozón nosztalgiáztak az egykori B osztályos gimnazisták, akik elsőként ültek a hatosztályos gimnázium padjába. S bár a legtöbben még egyetemi tanulmányaikat folytatják, már látható, megállják a helyüket az életben. Két orvos, több mérnök, bölcsész, tanár, tolmács, gyógypedagógus, vállalkozó és még hosszasan sorolhatnánk, milyen szakmákat választottak az egykori osztálytársak. 

Orcsik Attila első és egyetlen osztályfőnöksége alatt bizony sok poén elcsattant az órákon, szünetekben és a kirándulásokon egyaránt. A társaság különösen híres volt az összetartásban. Akkor is együtt vállalták be a büntetést, amikor felcserélték a férfi és a női wc-k feliratát, vagy amikor egy túra alkalmával tetemes mennyiségű alkohol került elő egy "véletlenül" náluk lévő táskából. Egymás iránti ragaszkodásukat mi sem bizonyítja jobban, minthogy csupán az a két fő hiányzott a találkozóról, akik külföldön dolgoznak.

Az osztálytársak hangsúlyozták, nagyon büszkék, hogy együtt töltött hat évük alatt "kineveltek" egy igazgatót, akiből először kistérségi főigazgató lett, ma pedig a megyei kormányhivatal oktatási vezetője. Utolsó két évbeli osztályfőnöküket, Pecznyik Mónikát – a kényszerű váltás miatt – kezdetben nehezen fogadták el, viszont annál jobban kötődtek hozzá a búcsú perceiben. 

vnm

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés