Get Adobe Flash player
Műanyag kupakokkal a bajbajutottakért Nyomtatás E-mail
2012. május 18. péntek, 06:41

Törékeny alkatú nő a Rét utcából, akinek sziklaszilárd meggyőződése, hogy amit tesz, azzal példát mutat emberségből. Búsné Magyar Edit két éve megrögzött műanyag kupak-gyűjtő. Másokon segít ezzel. A műanyag kupakok eladásából származó bevételt bajbajutott családoknak ajánlja fel. Ez a múlt öröksége és a jövő útja, vallja. 

- Ha az embereket nem az együttérzés vezérli, akkor nagy baj van. Egy közösségi oldalon találtam rá egy hírre, hogy egy nyíregyházi kislány leukémiás, kezelésének finanszírozásához műanyag kupak gyűjtésébe fogtak. Felvettem a kapcsolatot az édesanyával, és azonnal beindult a gyűjtő akció nálunk is. Először csak családi keretek között, majd egyre többen jelezték, szívesen csatlakoznak hozzánk. Másfél évig gyűjtöttük Kiss Laura gyógykezelésére a kupakokat, de sajnos nem tudtuk megmenteni.

Mégsem érzed hiábavalónak a munkátokat...

- Több mázsa kupakot gyűjtöttünk össze, és egy nagyon kitartó, emberségből jeles csapat jött össze az akció során. Laura halálát követően egyre többen bíztattak, ne hagyjuk abba a gyűjtést, segítsünk másokon is. Így jutott el a támogatásunk Akasztóra, Szabó Bence gyógykezelésére, aki sajnálatos módón még az anyaméhben agyvérzést kapott. Sokáig speciális gyógytornára járatták, műtétek sorát élte végig a család. Most azonban jelezte az édesanya, hogy szívesen átadja a segítségünket másnak is. 

Ki lesz a következő, akit ekképp tudtok támogatni?

- Egy hátrányos helyzetű édesanya májátültetésre vár. Szerény anyagi lehetőségeik miatt a gyermekeknek kevesebb jut, ruhákat is gyűjtöttünk nekik.

Tapasztalataid szerint mennyire segítőkészek az emberek?

- Azok segítenek a legtöbbet, akik maguk is szerény anyagi forrásból kénytelenek élni. Ők jobban együtt éreznek a bajbajutottakkal. Van, aki zsák számra hozza, de volt már nyugdíjas, aki négy darab kupakot adott fel a címünkre postán. Egy dunaújvárosi idős nyugdíjas bácsi a szomszédja garázsában gyűjti nekünk a kupakokat. De kapunk Jakabszállásról, Bajáról és a környékből is sok településről. A Reczer családnak nagy része van a sikerben. Ők vállalták, hogy amerre jár a férj kisteherautóval, onnan Kiskőrösre szállítják a kupakokat. Itt zsákokba rakjuk, és ők elszállítják Soltvadkertre, ahol egy műanyag feldolgozó üzem megvásárolja.

Amint látom, a két nagyobb lány is megrögzött kupakgyűjtő.

- Nagyon büszke vagyok a lányainkra. Mi úgy megyünk le a játszótérre, hogy visszük a kis nejlonzacskónkat, és ha látunk egy kupakot, már dobjuk is bele. Petra lányom most elsős, ő figyeli a gyűjtődobozt a Petőfi iskolában, és jelzi, ha megtelt. Laura óvodás, de már ő is tudja, ha kupakot lát, zsebre kell tenni. Lilien ugyan még csak nyolc hónapos, de biztosan őrá is számíthatunk majd. 

A két nagyobb lány, Petra és Laura is lelkes kupakgyűjtő.

A több mázsa kupakot egy vadkerti műanyag feldolgozó üzemben értékesítik.

 

Kiskőrösi kupakgyűjtő helyek: 

  • Art Pizzéria (József Attila utca)
  • Caesar Italdiszkont 
  • Batthyány utcai CBA üzlet, Király Csemege
  • Petőfi Általános Iskola
  • Bajcsy utcai Fornetti
  • Rét utca 29.
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés