Bővült a Thököly óvoda játszóudvara Nyomtatás E-mail
2012. május 17. csütörtök, 06:30

Nem kell már a József Attila utcai köztéri játszótérre menniük a Thököly utcai óvoda apróságainak, ha friss levegőre vágynak, mivel megkapták a Küzdősportok Háza udvarának nagy részét. Az így duplájára növekedett udvaron most már kényelmesen elfér a közel hetven gyerek - mondja örömmel Szabóné Lovász Márta óvodaigazgató, aki szívügyének tekintette a megállapodást.

Mint az igazgató asszony elmondta, az új kapun a sportolók is el tudnak jutni az udvari épületekben lévő raktárakhoz, és ha szabadtéren szeretnének edzeni, arra is van lehetőségük, mivel használhatják továbbra is az udvart.

Domonyi László polgármester egyeztetett a sportegyesületek vezetőivel, majd az eredményes tárgyalások után azonnal megkezdődtek a munkálatok. Szükség is lesz a nagy udvarra, hiszen az idei nyári szünetben a Thököly utcai óvoda lesz az ügyeletes, és itt lesznek a város többi óvodáiból is azok a kisgyermekek, akiknek szülei kérik a nyári ellátást. Jelentős előrelépés ez az óvoda életében, hiszen tavaly újult meg a szociális blokk, idén pedig az udvart tudtuk kibővíteni - mondta Szabóné.

- A szülők nagy részt vállaltak a felújítási munkálatokból, a jótékonysági bál bevételéből vásároltunk új udvari játékokat – lengőhintát mászókával, két libikókát és a legkisebbeknek egy műanyag várat – tájékoztatott  Bakosné Mezei Györgyi óvodavezető.  

- Példaértékű az összefogás az óvodánkban, a szülők festik a kerítést, fásítani szeretnének az udvaron, hogy árnyékban játszhassanak a gyerekek, sőt az egyik nagymamánk még virágpalántákat is ültetett, hogy szépüljön a gyerekek környezete. Hálásan köszönjük a sok segítséget - hangsúlyozta az óvoda vezetője.

Boda Zuzsa

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés