Get Adobe Flash player
Számíthatunk rájuk a bajban Nyomtatás E-mail
2012. május 09. szerda, 06:42

A Bem iskola csapata nyerte meg az Elsősegély-ismereti verseny térségi fordulóját, így ők jutottak tovább az április végi megyei megmérettetésre.

 Bácsiné Raffay Melinda tanárnő diákjai – Szilvási Vivien (csapatvezető), Kutyifa Bence, Bányai Tamás, Zoboki Dávid és Kollár Tamás – élettan, anatómia, elsősegély ismeretek, egészségvédelem, balesetvédelem, valamint egészségfejlesztés elméleti és gyakorlati területén bizonyították magas szintű tudásukat, rátermettségüket. Az elméleti feladatsorok több kérdéscsoportot is felöleltek, tesztet kellett megoldaniuk, ábrákat elemezniük, a gyakorlati feladatok során pedig a kis életmentők bebizonyíthatták, hogy „élesben” is mennének számukra a megtanultak. Például „ambi babát” kellett újraéleszteniük, gerinc és végtagtörött sérülteket kellett ellátniuk. 

- Az elmúlt évek szomorú tapasztalatából kiindulva - miszerint egyre több az öngyilkossági kísérletek száma, újszerű – pszichológiai rátermettségről tanúbizonyságot tevő - feladatot is bevettek a szervezők. Vagyis a versenyzőknek meg kellett mutatniuk, hogyan tudnának visszatartani egy öngyilkosságra készülő embert. A diákok a több éve már sikeresen működő iskolai szakkör keretében sajátították el ismereteiket, ahová, mint azt mesélték, nagyon szívesen járnak. A verseny előtt az év folyamán megtanult anyagból le is vizsgáztak, így a kismotor jogosítványhoz szükséges papírjuk is megvan már. Eredményükhöz gratulálunk és bízunk benne, hogy a megyei versenyen is megállják majd a helyüket.

Elsősegélyből elsők: a győztes csapat tanárnőjükkel, Bácsiné Raffay Melindával. A képről hiányzik:Kutyifa Bence és Kollár Tamás.

Boda Zsuzsa 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés