Get Adobe Flash player
Közmeghallgatás: parkológondok a Mohácsi utcában Nyomtatás E-mail
2012. május 08. kedd, 06:15

Közmeghallgatást tartottak a városházán április 11-én, ahol az érdeklődő lakosok és a civilszervezetek képviselőnek észrevételeit, javaslatait, kérdéseit hallgatta meg a városvezetés. Domonyi László polgármester településünk elmúlt évi működését biztosító bevételek és kiadások számszerű adatait ismertette. Ezután kitért az ezévi költségvetés sarkalatos pontjaira, a pályázati lehetőségekre. Beszámolt a folyamatban lévő és a tervezett beruházásokról is. 

A Mohácsi utcában lakó Torgyik János az ott élők nevében arra panaszkodott, hogy az óvodába gyermekeiket hordó szülők időnként kaotikus állapotokat idéznek elő a közlekedésben. Mint mondta a szűk utcában parkoló autók beláthatatlanná teszik az útkanyarulatot, több alkalommal balesetveszélyes helyzetet teremtve. Javasolta parkolóhelyek kialakítását, illetve az utca egyirányúsítását. 

A polgármester ígértet tett arra, hogy megoldást keresnek a parkolásra.

Birkás Kálmánné óvodavezető szerint hosszú évek óta fennáll a probléma, de megoldást még nem találtak rá. Horváth János alpolgármester és Szabóné Lovász Márta óvodaigazgató nemrégiben személyesen vizsgálták meg, hol lehetne parkolóhelyeket kialakítani. Birkásné elmondta, arra is gondoltak, hogy az óvoda melletti kis zsákutcában beljebb vinnék az óvoda kerítését - igaz így a játszóudvarból vennének el. Le lehetne fedni a nyílt csapadékvíz elvezető árkot is, és mindezzel jelentősen szélesedne az utca. A kis utcát egyirányúsítanák, megnyitnák - így a szülők akadály nélkül tudnának közlekedni. Rövidesen szakemberek is terepszemlét tesznek a megoldás érdekében.

Egy óra az élet

Idősebb Kunhegyesi Ferenc az orvosi ügyelet szolgáltatására tett negatív jellegű észrevételt. 

- Egy órán múlt Fecó fiam élete - panaszolta az édesapa. - Szédült, zsibbadt a karja és mellkasi maró érzéssel ment be az ügyeletre. Ott az ügyeletes orvos megvizsgálta, és gyomorsavprobléma gyanújával javasolta, hogy menjen be a halasi kórházba, de mentőt nem hívott. Fecót a testvére vitte át Kiskunhalasra. A kórházban is gyomorsavproblémára kapott infúziót, majd amikor lefolyt a gyógyszer, a fiam összeesett, infarktust kapott. Újra kellett éleszteni és azonnal átvitték Szegedre. Két órát volt bent a műtőben. Nem is merek belegondolni, mi lett volna, ha otthon történik a baj. 

Remélem, a most épülő új szakrendelőben már minden műszer meg lesz ahhoz, hogy a hasonló panaszokkal érkező betegen pontosan felismerjék a szívinfarktus előjeleit, és minél gyorsabban megkapja a szakszerű ellátást. A szegedi kórházban példát mutattak emberségből, tisztességből, tudásból. Egy fillért sem fogadtak el, az orvos azt mondta: „mi a munkánkat végeztük, a Jóisten pedig gondoskodott a maguk gyerekéről” - mesélte id. Kunhegyesi.

Az orvosi ügyelettel kapcsolatos panaszra reagálva Domonyi László kérte, hogy minden esetben forduljanak a hivatalhoz, ahol a konkrét ügyet kivizsgálják. 

-bzs-

 
 

Hozzászólások  

 
#1 barat 2012-05-10 11:52
Kedves BZS!
Nagyon gáz, hogy így lehúzták ezzel az egyoldalú tájékoztatással az orvosi ügyeleten dolgozó embereket! Ha már Kunhegyesi Ferenc nem vett annyi fáradságot, hogy szemtől-szembe tegyen fel kérdéseket az ügyben érintetteknek, akkor legalább az újság utánnajárhatott volna, hogy miként történtek az események... Ismét egy olyan cikk jelent meg, ami nem fedi a valóságot, egyoldalú információkat tartalmaz, félrevezetve az olvasókat, lejáratva az ügyeleti dolgozókat!
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés