Get Adobe Flash player
Továbbviszik a népdalok szeretetét Nyomtatás E-mail
2012. május 08. kedd, 06:15

A KTKT Művészetek Munkaközössége népdaléneklési versenyre hívta a kistérség általános és középiskolás diákjait. Az iskolákból korcsoportonként egyéni és csoportos kategóriákban egy kötelező és egy szabadon választott dal előadásával mérhették össze tehetségüket a gyerekek. 

A zeneiskolában az április 17-én megrendezett versenyen közel harminc egyéni versenyző és hat csoport indult. 

„Amint a villamosvezeték szertefut az országban, mind több és több faluban kigyújtva a fényt, úgy lesztek ti is kulturális életünk hálózatának vezetékei. Amerre kerültök az életben, magatokkal viszitek az értékes zene szeretetét, s környezetetekben kigyullad a zenei műveltség fénye” - köszöntötte Fodorné Faragó Kriszta főszervező Kodály Zoltán szavaival a versenyzőket. Ezt követően Pálinkó Gyuláné a KTKT főigazgatója nyitotta meg a versengést.

A fellépők tudását Szásziné Nagy Judit hegedű és szolfézs szakos zenetanár elnökletével Boldoczki Sándor trombita tanár, valamint Németh Mihály népzenész-néptáncos, gimnáziumi tanár bírálta.

A színvonalas versenyen számos gyönyörű népdal hangzott el. Az alsósok versenyét Nagy Viktória, a Petőfi általános iskola harmadikosa nyerte, felkészítő tanára Fodorné Faragó Krisztina. Iskolatársa, a másodikos Bárány Dániel, akit Petrányi Ilona tanárnő készített fel, második lett. A felsős kategóriában megosztott harmadik helyen végzett a hetedikes Minda Boglárka és Volák Viktória. Mindketten a Petőfibe járnak és Romfáné Flaisz Anita tanítványai. A csoportok versenyében is a petőfisek - Borbényi Szonja, Breznyán Gitta, Fischer Boglárka, Kiss Dorina, Nagy Viktória, valamint Varga Petra – Fodorné Kriszta tanítványai brillíroztak.

Boda Zs.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés