Új kerékpártárolók az izsáki iskolában Nyomtatás E-mail
2011. november 28. hétfő, 07:39

„Kerékpározással a környezettudatosságért” címmel nyertek pályázati támogatást Izsákon, melynek köszönhetően korszerű, száz férőhelyes kerékpártárolót adtak át a közelmúltban a két iskolai udvaron. Az Európai Uniós projekt lehetőséget adott a régi, igen elhasznált tornatermi öltözők teljes felújítására is. Gera Árpádné igazgató örömmel mesélt a beruházásról.

- Az utóbbi években nem igen volt lehetőségünk felújításra, korszerűsítésre az intézményben. Éppen ezért nagy öröm számunkra és persze a diákok számára is az új létesítmény. Rá sem lehet ismerni a régi öltözőkre, olyan szép lett. A legközelebbi cél, hogy a tornatermet is felújíthassuk. 

Szabó József igazgatóhelyettes, a projektzáró szervezője elmondta, nagyszabású kerékpározást népszerűsítő akcióval ünnepelték a tárolók átadását. A diákok ügyességi versenyeken vettek részt, majd egy nagy közös tekeréssel bejárták a várost. A kerékpáros felvonulással pedig örömüket fejezték ki a sikeres projekt kapcsán, amit a rendőrség és a polgárőrség biztosított. 

- Szeretnék, ha egyre többen választanák ezt a közlekedési módot Izsákon, népszerűsítve a környezettudatos magatartást – hangsúlyozza Szabó József. A rendezvényen egy csodálatos előadás is elhangzott a Kolon-tó környezetvédelméről, különleges élővilágáról. A felsősök közlekedési információkkal ismerkedtek a Kiskun Autósiskola közreműködésével, az alsósok pedig bicajokra pattantak és ügyeskedtek a bóják között. A vetélkedők fődíja egy-egy kerékpár volt, mindkét korosztálynak. A legügyesebbnek ezúttal Hajma Noémi 4. C osztályos és Kovács Viktor 7. A osztályos diák bizonyult, ők vihették haza az új bringákat, amit nagy izgalommal vettek át. A programhoz rajzpályázat is csatlakozott, melynek fődíja egy digitális fényképezőgép volt, melyet Kovács Petra nyert meg.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés