Kedvencem Ropi, a vadászgörény Nyomtatás E-mail
2011. november 04. péntek, 07:53

Szilvia régi álma teljesült azáltal, hogy ajándékba kapott egy vadászgörényt. S bár a Tóth család várakozásait felülmúlta az új lakó elevensége, bolondságával és ragaszkodásával hamar megszerettette magát. 

- Ropi nagyon kíváncsi természetű, ezért a házunkat kénytelenek vagyunk lassan görénybiztossá alakítani. Általában macskakonzervet adunk neki, emellett kap párizsit, tejfölt és rengeteg gyümölcsöt, a fejlődése érdekében. A vadászgörény-tartás nem egyszerű, mert sok-sok játékot és törődést igényel. Lassan az utcán is fogjuk sétáltatni, csak meg kell kapnia a szükséges védőoltást. A szobatisztassággal nem volt gond, csak az almot kell sűrűbben cserélni. Az első fürdés nem nagyon tetszett neki, de később örült, hogy tiszta lehet. 

Amiért sokan félnek tőle, a harapása. Minden görény harapós, csak le kell szoktatni őket róla. Ebben nagyon fontos szerepet játszik, hogy milyen tenyésztőtől származik az állat és mennyit van kézben. Ropi szerencsére nagyon hamar leszokott a harapdálásról, már eszébe sem jut minket bántani, inkább csak csintalankodik. Nagyon sok vidámságot hozott az életünkbe.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés