Helyi vőlegény belevalóbb az átlagnál Nyomtatás E-mail
2011. október 13. csütörtök, 06:23

Egyre több nő "kéri meg" a partnere kezét, derült ki az egyik online társkereső oldal felméréséből. Minden tíz nő közül egy maga kéri férjül a barátját, ugyanakkor a bátrak háromnegyede azt szerette volna, ha nem kerül erre sor. Ha mégis nekiveselkedik a férfi, hogy elhagyja ajkát a "leszel a..." kezdetű kérdés, már egyáltalán nem szokás térdre ereszkedni: ötből csak egy hajlandó erre a lovagias gesztusra. Ám gyors körképünk azt mutatja, Kiskőrösön még ragaszkodnak a fiatalok romantikához.

Kissné Tóth Mária anyakönyvezető tapasztalata szerint helyben hagyománytisztelők a házasulandók. 

- Az esküvői ceremónián is a megható szertartásokat kérik. Ragaszkodnak a közös gyertyagyújtáshoz, a gyűrűfelhúzáshoz, a szülők köszöntéséhez. Viszont évek óta szeretném becsempészni a szertartásba, hogy az esküvőkön tegyenek személyes fogadalmat a házasulandók, melyet egymás szemébe nézve mond el az ifjú pár. Sajnos eddig még senki nem vállalkozott rá – mondja Marika, aki nagy szeretettel adja össze a fiatalokat. Annyit még hozzátett, a házasságkötés előtti beszélgetésen, és a próbán is egyetértés szokott lenni a felek között, nem tűnik dominánsabbnak a menyasszony. vnm

Kovács Andrea kezét Velencében, ringatózó gondolák között kérte meg kedvese, Mikus Gábor.

Ocskó Erikát a legszebb ünnepen, karácsonykor jegyezte el párja, Horváth Krisztián.

Juhász-Varga Gábor is tartotta magát a régi szokáshoz, ő menyasszonya, dr. Weiszhaupt Edina édesapjától kérte meg a lánya kezét. 

Banyári Anett és férje Szigeti Tamás a szüreti napokon találkoztak először, majd néhány évvel később ugyancsak a szüreti rendezvény forgatagában kérte meg kedvese kezét Tamás.

Somodi László a Balaton közepén egy hajón kérte meg Bajusznács Noémi kezét húsvét vasárnap. 

 

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés