Pátria tábor- erdélyiekkel Nyomtatás E-mail
2011. szeptember 13. kedd, 06:35

Ötödik alkalommal szervezték meg a Pátria Nemzetközi Ifjúsági Tábort Kiskőrösön. Augusztusban több Dél-alföldi, valamint határon túli településről mintegy hatvan fiatal érkezett a városba. A 2006 óta szinte minden nyáron megszervezett tábor Kiskőrös és Margitta ifjúsági kapcsolataival kezdődött, 2011-re a résztvevő települések száma már tucatnyira nőtt.

A kezdeményezés elindítója Szedmák Tamás, Bács-Kiskun megyei képviselő, a Fidelitas korábbi országos alelnöke elmondta, céljuk, hogy valamennyi tízezer főnél nagyobb Dél-alföldi település fiataljai kezdeményezzenek kapcsolatot a testvértelepülések ifjúságával. Rendezzenek közös programokat, szervezzenek diáktalálkozókat, ezáltal élő közösségek, baráti kapcsolatok szülessenek a határon túli és az itteni magyarok között.

A korábbinál is nagyobb intenzitással folytatják a kapcsolatépítő munkát, hogy bővüljön a projektben résztvevő települések száma, várják a szervezésben segíteni szándékozókat.

Az idei táborban részt vettek Kiskőrös-Margitta, Soltvadkert-Sarmaság, Kecskemét-Marosvásárhely, Algyő-Kiskunhalas, valamint Nagyvárad fiataljai. 

A tábor ideje alatt a résztvevők megismerkedtek Kiskőrössel, együtt kirándultak Ópusztaszerre, zenés-táncos bulit tartottak, sőt a helyi fürdőben is csobbantak egyet. További információk, valamint a fotók a Facebook Pátria Nemzetközi Ifjúsági Tábor oldalán.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés