Get Adobe Flash player
Találkozzunk a Szüreti Napokon! Nyomtatás E-mail
2011. szeptember 02. péntek, 06:30

„Szüretelnek, énekelnek,

láttál-e már ennél szebbet?

Dió, rigó, mogyoró,

musttal teli kiskancsó,

Sose láttam szebbet.”

/Takács Gyula: Szüreti vers/

A régi szüretek hangulatát idézve, a bor és a kultúra összefonódásának jegyében rendezzük meg a fesztivált immár 19. esztendeje. Szeptember első hétvégéje minden évben a szüret ünnepe Kiskőrösön, együtt örvendünk az új termésnek, és várakozással tekintünk az elkövetkezendő időszakra. Ez a hétvége kizárólag a mulatságé: három napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységünkre jellemző ételkínálattal várjuk a városunkba látogató vendégeket. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok, utcabál, táncház szórakoztatják a közönséget.

Az 1992 óta megrendezésre kerülő programsorozatot hosszú évek tapasztalatai alakították ki. Azonban a hagyományos események mellett igyekszünk minden évben új kínálattal is gazdagítani a rendezvényt. Az idei évben szeretnénk visszahozni a hagyományokon alapuló, hosszú múltra visszatekintő szüreti bálak hangulatát. Szombat este tehát a táncé és a mulatságé a főszerep.

A rendezvény leglátványosabb eseménye a vasárnap délutáni szüreti felvonulás, mely idén számos díszes és ötletes elemmel egészül ki. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, díszes lovas kocsik és hintók, a néptáncegyüttesek és az intézmények kreatív formációi.

Bízom abban, hogy 2011-ben is sikerül olyan rendezvénysorozatot összeállítanunk, amelyek között minden látogató egyaránt megtalálja azt, amely számára vonzó. 

Mindenkinek kellemes és tartalmas időtöltést kívánok városunkban!

Kiskőrös Város Önkormányzata nevében sok szeretettel hívom és várom Önöket a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napokra! 

Domonyi László polgármester

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés