Példás összefogás egy kismama életéért Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 15. hétfő, 06:28

 

Egy hét alatt közel száz véradó utazott Kiskőrösről, Akasztóról, Tabdiról a kecskeméti véradó állomásra, hogy segítsék egy életveszélybe került kismama gyógyulását. Györfiné Szabó Emese a múlt héten egészséges kisfiúnak adott életet, majd a császármetszést követően belső vérzés jelentkezett nála. Lapzártánkkor Emese életéért még mindig küzdenek az orvosok a kecskeméti megyei kórházban.

Rendőrök, vám- és pénzügyőrök és számos civil lakos, köztük szerkesztőségünk munkatársai is jelentkeztek a felhívásra, ahol ritka, „A Rh negatív” vércsoportúakat kértek fel donornak. Rokonok, barátok, kollégák riasztották egymást, tették fel a felhívást internetes közösségi oldalakra, hogy minél hamarabb a műtéthez szükséges vérhez jusson a kismama. Györfi László aggódva beszélt felesége állapotáról:

- A császármetszés után néhány órával Emesének összeomlott a keringése. Mélyaltatásban tartják, átesett a szükséges műtéten, és már reménykedtünk, hogy javul az állapota, de újra vérezni kezdett, újabb műtétre volt szükség. Bár Emese altatásban van, mégis ad életjeleket, ha beszélek hozzá. Többször melléfektetjük a babát is, hogy erőt adjon neki a gyógyuláshoz – meséli Györfi László.

Még mindig várják a véradókat

- Bár a várakozáson felüli jelentkező adott vért a megyei központban, még mindig várnak önkénteseket.

Az összefogás ereje legyőzi a bajt – legalább is ebben bíznak az hozzátartozók, barátok, ismerősök és az a sok ismeretlen, aki azonnal segített az életveszélybe került kismamának. Pénteken a katolikus templomban közel százan imádkoztak együtt Emese gyógyulásáért. A barátok pedig felváltva kísérik az apukát a kórházba. A család ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik Györfiné Szabó Emese javára vért adtak.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés