Egy ütős játékos Nyomtatás E-mail
2011. július 29. péntek, 06:25

 

 

Bognárné Magdi és a golf 

A különös „golfszerelem” nem olyan régi, ám igen csak fertőző. Bognárné Magdi férje, Zsolt és lányuk Csenge is gyakran vesz ütőt a kezébe, hogy a környékünkön kissé idegen sportnak szentelje szabadidejét. Dávid fiuk is sokszor elkíséri őket a csodálatos természeti közegbe, a Balaton-felvidékre és a fővárosba. Ezek az alkalmak kiválóak a családi kapcsolatok építésére is – vallják. 

- A szigorú szabályok szerint működő sportágba hamar bele lehet szeretni - mondja Magdi. - Szegedi barátaink szinte fanatikus golfozók. Ők vittek először ki a pályára bennünket. Sokan azt hiszik, csak sétálni kell, parádézni és itt-ott ütögetni egy labdát. Hát, ez nem így van! Rengeteg apró mozdulatra kell koncentrálni, hiszen nem mindegy, hogyan áll az ütő, milyen a testtartásod, mekkora a lendület - ezer dolgon múlik egy-egy sikeres ütés. Éppen ezért a golf fő alapja a jó koncentrálás. 

Miért visztek magatokkal annyi ütőt?

- Az akadálytól függ, hogy milyen ütőfejet érdemes választani. Más kell a vizes akadálynál, más a homokbunkernél, és más a távolság miatt is.

A golfosok mindig nagyon csinosak. Ez a trendi?

- A golfruházat nem divat kérdése. Az öltözködési szabályok éppen olyan kötöttek, mint maga a sport. A pályán nem lehet kihívóan megjelenni. A miniszoknya alatt speciális, finom anyagú nadrág van. A nadrágban is megszabott a hosszméret, a póló sem lehet kivágott. Kötelező tartozék még a kesztyű, és ajánlott a haj összefogása. A sminknek is diszkrétnek illik lennie.

Most jöttél haza Angliából, ott is golfoztál?

- Nem találtam sajnos pályát a közelben. Egyébként nyelviskolában voltam. Régóta tanulok angolul, de a gyakorlat hiányzik. Ezért két hetet töltöttem Bringhtonban egy nyelvtanfolyamon. 

 

 

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés