Get Adobe Flash player
Frittmannék fröccse Nyomtatás E-mail
2011. július 27. szerda, 06:21

A soltvadkerti Frittmann Testvérek Pincészete is bemutatkozott a kistérségi borok népszerűsítését célzó, negyedik alkalommal megrendezett borkóstoló esten a Közúti Múzeum Fröccs nevű vendéglátóegységében. 

A családot Frittmann János fia, Tamás képviselte, aki nagy hozzáértéssel beszélt kiváló boraikról. A 2010-ben az „Év borászatának” megválasztott családi pincészet hét bort kínált kóstolásra a vendégeknek.

A sort a gyümölcsös, 2010-es Ezerjó nyitotta, majd a 2010-es, citrusra emlékeztető jegyekkel rendelkező Irsai Olivér következett. A harmadik bor egy 2010-es, szamócás, málnás illatokkal és ízekkel telt Kékfrankos rozé volt, a negyedik pedig egy hathónapos ászkolás után egy évig palackba töltve érlelt 2007-es Ezerjó. A kiskőrösieknek kedvezve került a palettára a 2009-es száraz, fehér Kadarka, majd a sort a 2007-es, élénk savtartalmú, borsos utóízű, málna, cseresznye, szilva és eper harmóniát tükröző Cabernet Franc zárta.

A Mediterrán Pincészet, a Szentpéteri Borpince, az akasztói Akker Pince és Frittmannék után jövő hónap első péntekjén a kiskőrösi Vass-Bor Kft. hozza el a legjobb borait a Fröccsbe. Az est emlékeként mindenki hazaviheti a kóstoláshoz kapott, gravírozott borospoharat.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés