Tanári évzáró a pincefaluban Nyomtatás E-mail
2011. július 22. péntek, 06:49

Csapatépítő tréningen a Wattay pedagógusai. A hajósi pincefaluba és a nemrégiben felújított érseki kastélyba látogatott el nemrégiben a Wattay középiskola tanári kara, akiket Antalfi Antal igazgató vezetett. 

A kilencvenfős csapathoz csatlakozott Orcsik Attila, a KTKT igazgatója, Pálinkó Gyuláné igazgató-helyettes asszony, Szabóné Lovász Márta képviselő és Horváth János alpolgármester, valamint az iskolában betanító, az év során „ideiglenesen állomásozó” pedagógusok is.

A kastély szemrevételezése után a kis csapat a helyi Kovács Borház idegenvezetőjével az élen a pincesor felé vette az irányt. Az alföldi lábaknak kissé szokatlan emelkedő után jólesett megpihenni a hűvös pincelabirintusban. A látogatáshoz borkóstoló is dukált, így lefelé Olaszrizlinget, visszafelé pedig finom Muskotályt töltöttek a poharakba. A második etap után a vörösborok következtek, a Hajósi Cabernet mellett a Merlot is sorra került. Az borház nagypincéje sem maradhatott ki, mind a koracél, mind pedig az ászokhordós pincetér bővelkedett kuriózumokban.

Aki azt gondolta, hogy ezek után, eljött a falatozás ideje, nagyot tévedett, mert először a nevelőtestületi évzáró értekezletet kellett végigülni, ahol az igazgató kielemezte az elmúlt év eredményeit, tapasztalatait.

A kollektíva elbúcsúztatta a nyugdíjba vonuló Pivarcsi Istvánné Terikét, akinek a városvezetés jelenlévő képviselői átadták a Kiskőrös Városért Emléklapot. Kéhl Marikának pedig - aki ugyan statisztikailag a Petőfi általános iskolához tartozott, de tanított a Wattayban is – szűkebb munkaközössége - Dobosiné Nagy Gabriella és Csatainé Molnár Judit adott elő tréfás csasztuskákat az ajándék mellé.

Az ízletes ebéd után végre kiderült, hogy Marika mit cipelt egész úton a hatalmas dobozában: előkerültek a finom sütemények, amit a csapat jóízűen el is fogyasztott. Az egyéni ütem szerinti borkóstolásnak az igazgatói vezényszó vetett véget és a csapatépítő tréningen felüdült közösséggel elindult a busz Kiskőrös felé.

Köszönjük, hogy ott lehettünk - Boda Zsuzsa és Boldoczkiné Terike a szülői munkaközösség tagjai.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés