Get Adobe Flash player
Vállalkozók klubja Nyomtatás E-mail
2011. július 21. csütörtök, 07:03

A Kiskőrösi Vállalkozók Klubja legutóbbi ülésén bemutatkozott a Széchenyi kereskedelmi Bank Zrt. A találkozót megtisztelte jelenlétével dr. Kerényi János, a megyei kormányhivatal vezetője, valamint Móró Lajos, a HM-EI Zrt. vezérigazgatója is. A témára való tekintettel ezúttal a kistérségi vállalkozókat és településvezetőket is meghívták.

A Hotel Imperial Gyógyszálló konferenciatermében tartott találkozón a vendégeket a házigazdák nevében Csányi József, a klub elnöke köszöntötte, aki hangsúlyozta a vállalkozói összefogás jelentőségét. Domonyi László, Kiskőrös polgármestere kiemelte, hogy a környékbeli cégek felelős gondolkodás mellett országos jelentőségű aktivitást mutatnak, így nagymértékben hozzájárulnak a térség gazdasági fellendüléséhez. Ezért is fontos, hogy megismerkedjenek a Széchenyi Bank kínálta lehetőségekkel.

A bank vezetőségének nevében Töröcskei István elnök tartott ismertetőt. Mint mondta, a 100 százalékban magyar tulajdonban lévő bankcsoport két fő célt tűzött maga elé. Fontosnak tartják a magyar vidék felemelkedésének elősegítését, népességmegtartó erejének növelését a szövetkezeti hitelintézeti rendszer megerősítésén keresztül.

Az ülés további részében a bank képviselő részletes információkkal látták el a megjelenteket a hitelszövetkezetek működéséről, bankcsoportjuk tagjainak – Platinium Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt, Floremus (operatív gép és berendezési) Lízing, és a Praxis Önkéntes magánnyugdíjpénztár – szolgáltatásairól. Eljött a találkozóra a Pannon-Tér Energetikai és Környezetgazdálkodási Klaszter képviselője is, aki az önkormányzatok, a multinacionális vállalatok, valamint a magyar kis- és középvállalkozások együttműködési lehetőségeit vázolta fel a gazdaságpolitika terén. Mint mondta, klaszterük partneri körükkel együtt olyan programot kíván felépíteni, amely három gazdasági ágazaton belül – agrárium, élelmiszeripar, energetika-környezetvédelem, illetve építőipar-ingatlanfejlesztés területein segíti elő a fenntartható fejlődést.

A találkozó kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol a vállalkozók és polgármesterek választ kaptak a felmerülő kérdéseikre.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés