Nőtt az eladósodott családok száma Nyomtatás E-mail
2011. július 19. kedd, 21:48

 

Ki segít a fedél nélkül maradtakon? Az első félév adatai alapján az eladósodott családok helyzetében negatív változások álltak be Bács Kiskun Megyében. 

A Statisztikai Hivatal, a PSZÁF, a Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodája, a Végrehajtói Kamara, valamint helyi források adatait figyelembe vételével a bajba jutott adósok száma az előzőekhez képest 15%-kal növekedett: az eddigi 48 ezerről hozzávetőlegesen 55 ezerre.

A végrehajtási eljárásra átadott ügyek száma az év végéig a mostanihoz képest akár 50 százalékot is elérő mértékben növekedhet. A kormányzat öt pontos támogatási javaslatában az eredeti elképzelésekhez képest lényegesen csökken a segítségre jogosultak köre. 

Nem számíthatnak segítségre a szabad felhasználású hitelt felvettek, valamint azok sem, akik ugyan eredetileg lakáscélú hitelt vettek fel, de a banki segítségnyújtás kereteiben a hitelük státusza megváltozott. Ez az eredetileg lakáshiteles szerződések kb. 25%-át érinti. Nem számíthatnak segítségre azok sem, akik ellen bármilyen más egyéb ügyből kifolyólag végrehajtási eljárás indult. Érdekes módon azok járnak legjobban, akik ”nem kapkodták el” a bankkal történő egyeztetéseiket, hiszen ők nagy valószínűséggel számíthatnak állami segítségre, sőt még arra is, hogy a fennmaradt tartozásukat a bank el fogja engedni.

A Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodája az év végéig meghosszabbítja az ingyenes tanácsadás lehetőségét. Információ: www.bankikarosultak.hu 

Kovács László ügyvezető

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés