Nyáron Alaszka, télen Kenya Nyomtatás E-mail
2011. június 23. csütörtök, 07:27

Ha nyár, akkor vakáció. Tengerparton, luxusszállók bárjaiban vagy a Büdöstó partján üdülnek a helybéliek? Kinek mit enged meg a pénztárcája.

Tóth Anettnél a Gold Sun Travel utazási iroda munkatársánál mindenesetre egymásnak adják a kilincset az érdeklődők.

- Kiskőrösön úgy tapasztaljuk, nem csökkent az érdeklődés a szervezett utazások iránt. A favorit idén is a görög és török tengerpart, ott van a toplistán az egyéni utazásos Horvátország és Spanyolország is. Újra élénkül az érdeklődés, sőt helyfoglalásunk is van Egyiptomba és Tunéziába. Ami kedvezőtlen az utazni vágyóknak, hogy a reptéri illeték mellett a rohamosan növekvő üzemanyagárak miatt kerozinpótlékot is kell fizetni, amellett, hogy a forint-euró árfolyam is megemelkedett. De a legtávolabbi utakra is van érdeklődés. Többen utaznak a Karib térségbe hajóútra, vagy a Földközi-tengerre, szintén luxushajóval. Extrém kívánság is volt már: nyáron Alaszka, télen kenyai szafari.

Mihók György nagy utazó. Idegen tájak vonzzák, többször osztotta meg olvasóinkkal élményeit. 

- Idén nyáron azonban itthon maradok. Nincs értelme a hazai 35 fokból egy másik 35-40 fokba utazni. Majd ősszel, ha hűlni kezd nálunk a levegő, akkor kelek útra. Az idén Dominika és Kuba között gondolkodom, még nem döntöttem el, hogy melyik lesz a cél. Nyáron 3-4 napos túrákat tervezek egy-egy hétvégére. Egyik ilyen alkalom Portugália lesz. Magyarországon belül nem szoktam különösebben úti célt keresgélni, mert itt van a kiskőrösi strandfürdő. Szinte minden nap kilátogatok egy jót csobbanni, szaunázni. Itt van a kertek alatt, ennél jobb nem is kell.

Schróth Ágota vállalkozó évente többször is utazik Isztambulba.

- Hosszú nyaralást nem tervezhetek, mert a vállalkozás nem állhat meg. Így marad a négynapos hosszúhétvége. Két utat tervezek, egyiket a kedvelt Isztambulba, a másikat Erdélybe. Törökországba a testvéremmel és párjával megyek, Zetelakára pedig a szüleinkkel együtt. Még nem voltam Erdélyben, anyuék invitáltak az útra. Autóval megyünk, egy panzióban fogunk lakni, minden saját szervezésben zajlik. Isztambult pedig nem tudom egy nyáron sem kihagyni. Sok barátom él ott, imádom a hatalmas nyüzsgő várost, a különböző kultúrák találkozását, az emberek kedvességét. Ha az időm engedi, a két külföldi kirándulás mellett azért a Balatont is meglátogatom.

Dulai Judit három kisgyermek édesanyja, ezért a családi nyaralás komoly szervezést igényel.

- Nagy költségvetésű utat nem tervezünk. Nyolc, hat és négy éves lurkóimra még szorosan kell felügyelni. A családnak Tasson a Duna-parton van üdülője, nekünk ez jelenti a kikapcsolódást. Összejövünk a tesókkal, szülőkkel, a gyerekekkel és horgászunk, napozunk, fürdünk és jókat főzünk. A pünkösdi hosszú hétvégét is itt töltöttük, nagyszerű volt. A családi víkendház tágas, minden kényelmet biztosít. Egyelőre nagyobb volumenű utat nem céloztunk meg. De az apró örömökről mi sem mondunk le.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés