Rekordot döntött a Sváb-bál Nyomtatás E-mail
2010. december 10. péntek, 14:06

 

Szenzációs bulit csaptak a Petőfi Általános Iskola pedagógusai, a diákok szülei és barátaik. Még soha ennyien nem gyűltek össze jótékonysági estre az intézmény.

A múlt hétvégén 350 fős táncos lábú sereg népesítette be az új sportcsarnokot.


A szülők fergeteges sváb táncát többször visszatapsolták.


Már a vendégvárásnál eldőlt, itt csak az nem érzi jól magát, aki nem jött el. Érkezéskor Szőgyiék pálinkája, valamint a Kunságszesz és az Intervest kft likőrjei varázsoltak mosolyt az arcokra, amit a Multipék kft pogácsája kísért. A kiemelkedően magas létszám megalapozta a tombola mennyiségét is, több száz értékes csomag, köztük egy 80 ezer forintos elektromos kazán is talált gazdára.


Mire a mulatozásra érkező sereg elfoglalta helyét, sváboknak öltözött gyerekek lepték el a táncparkettet. A német nemzetiségi nyelvoktatást népszerűsítő ötlet bevált, a pedagógusok és a szülők is mesterien ropták a táncot a közönség bevonásával.


A 6.b osztályosok egyelőre csak sör-imitációval koccintottak.


Az est gasztronómia élménye a Fortuna Étterem stábját dicsérte: valódi sváb húsgombóc leves, bajor csülök és sok-sok sült várta a hajnalig tartó táncra energiát gyűjtőket.

Amit az éjszaka feltálalt Turancsik féle sült hurka-kolbász tett még felejthetetlenebbé. S hogy a sok finomság meg ne ülje a gyomrát a vendégeknek, a Digitál együttes a húrok közé csapott. Olyan fergeteges mulatozás kerekedett az új sportcsarnokban, hogy napokig erről beszélt a város.


Hölgykoszorú: Tolnai Tiborné Erika, Opauszki Gáborné Fanni és Schróth Ágota

Grausza Jánosné igazgatónő tájékoztatása szerint a bál bevételéből és a támogatásokból a belső kertet szeretnék kialakítani, új edényeket vásárolnak az étkezőbe, illetve szeretnék elkezdeni a biztonsági rendszer kiépítését. Az iskola ezúton mond köszönetet mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a bál sikeréhez és támogatta az intézményt.





További képek a cikk galériájában >> (Rekordot döntött a Sváb-bál)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

Cikk galériája

 

 
Hirdetés