Kiskőrös az egyenes utat választotta Nyomtatás E-mail
2010. október 18. hétfő, 14:25

- Köszönet illeti a kiskőrösi szavazókat felelősségteljes választásukért. Most rajtunk a sor, hogy bizonyítsunk: érdemesek vagyunk erre a bizalomra – hangsúlyozta Domonyi László, Kiskőrös újraválasztott polgármestere, amikor az október 3-i önkormányzati választások értékelésére kértük.

- Nem mindennapi bizalomról árulkodik az Önt támogató szavazatok aránya, és az a tény, hogy a város valamennyi körzetében a Fidesz által támogatott jelölt kapta meg a voksok többségét. Mit „üzen” ez az Ön számára?
- Egyrészt megnyugtató visszaigazolás, hogy a választók ilyen nagy arányban álltak a polgármester, és a Fidesz mögé.

Ez egy kipróbált, az elmúlt négy év mindennapjaiban megméretett csapat, amelynek megerősítése számomra azt is üzeni, hogy a kiskőrösiek azonosulni tudnak a megkezdett úttal és a kitűzött célokkal. Ez persze óriási felelősség is.

De – ismerve a megválasztott, csökkentett létszámú képviselőtestület tagjait – mindannyiunk nevében ígérhetem, hogy a jövőben is a pártpolitika háttérbe szorításával, teljes tudásunkkal és akaratunkkal a várost fogjuk szolgálni. S nem utolsó sorban eszembe juttatja azt az odaadást és rengeteg áldozatot, amit feleségem és családom hoz meg azért, hogy biztos és kiegyensúlyozott hátteret, szerető otthont teremtsenek nekem, ahová jó hazamenni, ahol új erőt lehet gyűjteni.

Hogyan értékeli a meglepően alacsony részvételi arányt?
- Úgy gondolom, hogy az országgyűlési választásokon – magas részvételi arány mellett – az emberek döntést hoztak arról, hogy a Fidesz által mutatott irányt szeretnék a jövőben látni Magyarországon. Úgy tűnik, hogy azokon a településeken, ahol a stabil fideszes városvezetéssel az emberek meg voltak elégedve, a részvételi arány kisebb volt.

Voltak-e negatív élményei a választást övező időszakban?
- Őszinte sajnálatomra „megtudtam”, hogy vannak emberek Kiskőrösön, akik szégyellik, hogy ebben a városban élnek, hogy itt kell lakniuk, miközben mi sokan büszkék vagyunk közös otthonunkra, és arra, amit közös erővel elértünk. Meglepett, hogy vannak közöttünk, akik nem érzik jól itt magukat, miközben a kiskőrösiek jelentős része otthon érzi magát, és itt képzeli el a jövőjét.

És örülök annak, hogy a helybéliek többsége elutasítja a mocskolódást, miközben sajnos még mindig akadnak közöttünk olyanok, akik a győzelmet nem saját erényeikkel, hanem mások igaztalan rágalmazásával szeretnék elérni. Büszke vagyok a városomra azért is, mert Kiskőrös ismét megmutatta, hogy az egyenes utat választja.

Merre mutat ez az út most, hogy párhuzamosan halad a kormányéval?
- A következő négy évben magunk mögött tudhatjuk a kormányzat támogatását és segítségét. Azonban tisztában kell lennünk azzal is, hogy nehéz pénzügyi időszak előtt állunk. Ezért az alapelvem a megkezdett takarékossági és racionalizálási folyamat továbbvitele. Meg kell tartani a város biztos működését és pénzügyi stabilitását, és eközben nem szem elől téveszteni Kiskőrös fejlődését és fejlesztését.

Ezek az elképzelések az itt élők komfortérzetét, kényelmét hivatottak szolgálni. Természetesen ennek az iránynak a pályázat adta lehetőségek is keretet szabnak.

Miben különbözik a Kiskőrös polgármestereként most újraválasztott Domonyi László attól az embertől, aki négy évvel ezelőtt először ült a város első emberének székébe?
- A mögöttem álló négy év bizonyos értelemben gyakorló időnek tekinthető. Úgy érzem, ennek előnyeit kihasználtuk, hiszen rendkívül sok újat mertünk: átszerveztünk, változásokat vezettünk be. Eközben nagyon sokat tanultam és fejlődtem a közigazgatás terén.

Így a kezdet kezdetén magammal hozott vállalkozói szemlélet mostanra egy stabil közigazgatási gyakorlattal társult, ami – reményeim szerint – még gördülékenyebb, gyorsabb és rugalmasabb városvezetést tesz lehetővé az előttünk álló ciklusban.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés