Tabdi: tömeg a falufórumon Nyomtatás E-mail
2010. október 01. péntek, 10:31

Óriási érdeklődés kísérte Tabdin azt a falufórumot, ahol az új polgármesterjelölt és a képviselő jelöltek mutatkoztak be.

Soha ilyen sokan nem gyűltek még össze politikai nagygyűlésen, mint most.

Fábián Sándor polgármester jelölt meghívta az önkormányzati választáson induló összes jelöltet egy közös, nyílt beszélgetésre, azonban a régi képviselők közül csupán hárman kapcsolódtak a programhoz.
Sinkovicz Pálné Marika sokak véleményét fogalmazta meg, amikor elmondta: öröm látni azt, hogy a faluban élő fiatal, harmincas éveiben járó férfiak kezükbe akarják venni a falu sorsát.

Sorra itt telepednek le, látnak lehetőséget a helyben maradásban, csak változásokra van hozzá szükség. Át kell adni a stafétát a tanultabb, sok mindenben sokkal jártasabb fiataloknak, mert övék a jövő - hangsúlyozta.
Decsi József a szavazótársakhoz szólt, amikor elmondta: Tabdinak csupán az első tanácselnöke volt falubéli.

Azóta mindig idetelepült, idenősült vagy bevándorolt vezető kezében volt a kormányrúd. Most végre lehetőség van arra, hogy újra olyan ember irányítsa a falut, aki itt született, itt élnek a rokonai, barátai, és a falu minden problémáját ismeri.

Szikszai László, aki a régi testület munkájából is aktívan vette ki részét, hozzáfűzte: megnyugtató, hogy az új képviselőjelöltek nem a sárdobálás szintjén képviselik a politizálást.
Bár az elmúlt napokban nagy botrányt kavart, hogy a fiatalok a képviselő testületi jegyzőkönyvekből kifénymásolták azokat az oldalakat, melyekről a falu többsége mit sem sejtett. Közbeszerzési eljárás megkerülését, szabálytalan határozathozatalt és egyéb hiányosságokat, túlszámlázásokat véltek a dokumentumokban felfedezni. A nyomtatványokat nyilvánosságra hozták.

A falufórumon Andriska László rákérdezett, hogy milyen céljuk volt ezzel az akcióval, de a válasz nem gerjesztett vitát. Fábián Sándor elmondta, minden állampolgárnak joga van látni, hogy milyen objektív tények mutatják az előző testület munkáját. Nem kívánják a fórumon ezt a témát vitatni, nem is hivatottak rá.

- A jövőt kell szem előtt tartanunk, ezért szeretnénk ténykedni, mert a múltban már annyi mindenről lemaradtunk, hogy felsorolni is nehéz - hangsúlyozta a polgármesterjelölt, aki kész programmal állt a hallgatósága elé. Céljaikat és terveiket hét alappillérre építette.

A közbiztonság fokozására, a pályázati lehetőségek mielőbbi kihasználására, a gazdálkodókkal kialakítandó szorosabb kommunikáció szükségességére, az oktatás és a nevelés még nagyobb színvonalának biztosítására, a külterületen élők sorsának javítására, a szociális alapszolgáltatások bővítésére, és a civil szervezetekkel való nagyobb együttműködésre.

Beszédében kiemelte, Tabdi sajnos lemaradt a környező településekhez képest. A véleménye szerint ez az utolsó pár év, amikor még tenni lehetne valamit, mert 2013-ban az uniós forrásoknál elzárják a csapot. A hátralévő időt kell okosan, tudatosan előkészítve kihasználni.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés