Népességmegtartó erő kultúrával Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 21. kedd, 14:13

Szedmák Tamás a 7. sz. választókerületben indul képviselő-jelöltként. A kiskőrösi önkormányzat munkájában 2006 és 2010 között az Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottság külsős tagjaként vett részt.

A fiatalembert a helyi kulturális élet aktív szereplőjeként is ismerhetik a kiskőrösiek. Négy éve létrehozták a város egyetlen állandó szórakozóhelyét, a Pátria Klubot, amely azóta ifjúsági központtá fejlődött.

Milyen képviselői erényekre szeretne szert tenni?
- Megítélésem szerint egy helyi képviselő fontos feladata, hogy segítsen az adott körzetben élőknek az ügyes-bajos napi gondjainak megoldásában az utak és járdák javításától az esetleges vitás ügyek orvoslásán át a beruházások megvalósításáig.

Ennek során egyfajta közvetítő szerepet kell betöltenie a városvezetés és a választópolgárok között, csak így tud megoldást keresni a problémákra. A térségben élőkkel szervezett személyes találkozások során számos feladattal találkoztam az utóbbi hónapokban a 7-es körzetben.

Ennek a választókerületnek a sajátossága, hogy a városi rész mellett van egy nagy, külterületi szakasz is, és mindkettőnek megvannak a maga tipikus, visszatérő, megoldásra váródó feladatai...

Fontos lesz a rendkívül balesetveszélyes Izsáki úton egy kerékpárút mielőbbi elkészítése pályázati forrásból, az elhanyagolt külterületek rendbetétele és folyamatos karbantartsa. Meg kell mielőbb oldani a Kossuth Lajos-Sárkány József utcák kereszteződésében lévő társasházak közötti csapadékelvezetést is.

Megválasztása esetén hogyan jelenik meg képviselői munkájában a kultúra iránti elkötelezettsége?
- Hiszem, hogy egyesületünknek az utóbbi években számos, évtizedek óta megoldatlan ifjúsági és kulturális hiányosságot sikerült pótolnia, vagy legalább javítania Kiskőrösön.

Elértük például, hogy különböző rendezvényeinken százak jelennek meg, hogy a zenés programok mellett előadássorozatok, tánctanfolyamok szerveződnek nagy érdeklődés mellett. Sikereink közé tartoznak ünnepségek, nemzetközi ifjúsági táborok, vagy a humoristákat felvonultató Pátria Dumaszínház című rendezvényünk.

Ezek az eredmények is szerepet játszottak abban, hogy úgy döntöttem: megméretem magam önkormányzati képviselőként.

Mit szeretne elérni a következő években?
- Számos civil szervezettel vagyok kapcsolatban, akiknek a segítségére a képviselői munkában is számítok. Meggyőződésem, hogy egy város sikere nagyban múlik azon is, hogy milyen szabadidős és kulturális lehetőségeket kínál az ott élőknek.

Hiszen a helyi közösségek az együtt átélt élményekben edződnek és erősödnek, és ezektől az élményektől elválaszthatatlan az adott település népességmegtartó ereje. Ezért a következő években szeretném, ha tovább bővülne a színes, tartalmas és igényes programok palettája Kiskőrösön. Célom, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő rendezvényt a kínálatban.

A helyi programlehetőségek bővítésében fontos szerep jut a többi civil szervezettel, a város vállalkozásaival, cégeivel, a lakossággal való szoros együttműködésnek. Szeretném elérni, hogy Kiskőrös kulturális és szabadidős lehetőségek terén a következő húsz év nyertese legyen.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés