Projektzáró a pedagógusoknak Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 17. péntek, 12:55

Záró rendezvényen köszönte meg Domonyi László, a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, valamint Orcsik Attila a KTKT oktatási intézményeinek főigazgatója öt település iskoláit és óvodáit érintő közös projektben való részvételt a pedagógusoknak.

Az Új Magyarország Fejlesztési terv nyertes pályázatát az Európai Unió és a magyar állam 113 millió 816 ezer 640 forinttal támogatta. A „Kompetencia Alapú Oktatás, Egyenlő Hozzáférés Biztosítása a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás településein” című TÁMOP- 3.1.4-es08/2009-0275 szerződésszámú projektet a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretein belül valósították meg Kiskőrös, Csengőd, Kecel, Császártöltés, valamint Soltvadkert településeken tavaly júniustól idén augusztusig.

A rendezvényen a polgármesterek, a programban résztvevő intézmények vezetői és pedagógusai vettek részt.


Mint Domonyi László kistérségi elnök hangsúlyozta, nemcsak az a fontos, hogy megfelelő környezetet teremtsünk óvodásaink, iskolásaink számára, hanem az is, hogy személyiségüket és képességeiket fejlesztő minőségi oktatásban, nevelésben részesüljenek. Ami által felnőttként a társadalom hasznos tagjaivá válhatnak. A kompetencia alapú oktatás célja, hogy a gyermekek a mindennapi életben hasznosítható tudással rendelkezzenek.

A projekt által szakmailag-módszertanilag képzett, megfelelően felkészült tanárok, tanítók és óvó nők foglalkoznak a gyermekekkel – fejtette ki beszédében a polgármester, majd sok sikert kívánt a pedagógusoknak a munkájukhoz.

Orcsik Attila az oktatási intézmények főigazgatója részletesen ismertette a projekt számadatait. Mint mondta, a császártöltési, a csengődi óvodában, iskolában, a keceli és a soltvadkerti általános iskolában, valamint a kiskőrösi Petőfi iskolában közel hetven pedagógus vett részt a továbbképzéseken, közülük negyvenhárman már alkalmazzák is a megszerzett ismereteket foglalkozásaikon.


Összességében 626 óvodás és iskolás gyermeket érint a kompetencia alapú, vagyis az általános készségek, képességek fejlesztését előtérbe helyező oktatási módszer térségünkben. A támogatás segítségével nemcsak a pedagógusok továbbképzését valósíthatták meg, de a programhoz szükséges tankönyveket, taneszközöket, digitális technikákat is meg tudták vásárolni.

A jelenlévő polgármesterek, intézményvezetők mind elismerően nyilatkoztak a kompetencia alapú oktatásról, melynek eredményességét mérések is igazolják.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés