Biztonság otthon és az utakon Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 01. szerda, 08:20

Horváth János az 3. sz. választókerületben indul a választók bizalmáért. 2006 óta képviselő a kiskőrösi testületben, 2006 és 2010 között az Költségvetési, Városfejlesztési és Mezőgazdasági Bizottság elnöke volt.

1998-tól a német kisebbségi önkormányzat tagja, 2002 és 2006 között a nemzetiségi bizottság külső tagja.

A civilben történelem-földrajz szakos gimnáziumi tanár képviselő-jelölt a választókerületben élőkkel a közvetlen, bizalmi kapcsolat kiépítését és ápolását tekinti legfontosabb feladatának. Körzetében – ahogy a város más részein is – nyomatékosan jelenik meg a csapadékvíz elvezetésének szükségszerűsége.

Szívügyének a tekinti a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtését a gyerekek és a gyalogosok számára.

Mi az, ami jelenleg a legnagyobb hatást gyakorolja a térségben élők életminőségére?
- A nyári kiadós esőzések ismét felszínre hozták a csapadékvíz elvezetésének problémáját, aminek a megoldását napirenden kell tartanunk. Különösen az alacsonyabban fekvő területeken, például a Mohácsi, a Pozsonyi és az Okolicsányi utcákban jelentkezik ez égető feladatként.

A problémát városi méretekben, egy nagy beruházás keretében kell és lehet rendezni. Amennyiben erre belátható időn belül nem lesz lehetőség, akkor az érintett területek lakóival közösen, a város segítéségével és koordinálásával meg kell találni azokat az áthidaló lehetőségeket, amelyek a helyzet átmeneti kezelésében segíthetnek.

Gondolok itt például az árkok rendszeres karbantartására, víznyelők és elvezetők tisztítására. Természetesen a probléma helyi kezelésétől csak átmeneti megoldás remélhető. A helyzet végleges rendezése az egész városra kiterjedő csapadékvíz elvezető rendszer felújításától várható, ami pályázati forrás nélkül meghaladja a város lehetőségeit.

Milyen egyéb problémákra szeretne megoldást találni a következő négy év alatt a körzetben?

- A szilárd burkolattal még nem rendelkező utcák, mint például a Gorkij utca térségében élők számára a hétköznapokat alapvetően befolyásoló kérdés, hogy sikerül-e az otthonukhoz vezető utat leaszfaltozni. Szeretnék ebben hatékony segítséget nyújtani számukra.

Az elhasználódott, rossz állapotú úttestek aszfaltburkolatának felújítása, a járdák karbantartása és a szükséges helyeken újak építése ugyancsak lényeges feladat. Nem nyugodhatunk bele, hogy például az Okolicsányi utca Petőfi Sándor Általános Iskolához vezető szakasza balesetveszélyes a gyerekek számára, és gyalogoshely hiányában nincs megoldva az Okolicsányi és a Klapka utcák kereszteződésében a gyerekek biztonságos átkelése sem.

Bár a Klapka utcán egy eljárásban már elutasították a gyalogos átkelő létesítését, úgy gondolom, hogy tovább kell keresni a megoldás lehetőségét. Feltétlenül meg kell találnunk a módját annak is, hogy a gyerekek ezen az útszakaszon is biztonságban, és ne az úttesten menjenek az iskolába.

Úgy vélem, hogy a választókerület lakói akkor lennének elégedettek, ha biztonságban tudhatnák gyermekeiket, szeretteiket és a vagyonukat. Képviselőként ebben szeretnék a segítségükre lenni.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés