Daróczi Csaba Németországban is tarolt Nyomtatás E-mail
2010. április 29. csütörtök, 10:01

Daróczi Csaba Árnyjáték című képe elnyerte a „Hidegvér” (kétéltűek és hüllők) kategória fődíját a németországi Glanzlichter természetfotós fesztiválon. A versenyre beküldött 15 000 fotó közül a soltvadkerti alkotó két munkáját is beválasztották a legjobb tíz közé.

Európa egyik legrangosabb versenyére 65 országból több mint hatszáz fényképész nevezett be. Hét témában díjazták a fotókat, mindegyikbe fejenként három képet lehetett nevezni. Daróczi Csabának a kiskőrösi Szűcsi erdőben készített felvétele, mely az áttetsző levél sejtelmes árnyjátékát örökíti meg, a kétéltűek és hüllők kategóriájának legjobbja lett. Mivel az Akasztó mellett készült Kígyónyom című munkáját is magasan értékelhető képnek minősítette a zsűri, így két fényképe is bekerült a legjobb tíz közé, és ezzel ő lett a nemzetközi fesztivál legjobb magyar fotósa.

 

 

 

A díjat május 14-én veszi át Németországban az ünnepélyes eredményhirdetésen. Idén immár harmadszor hoz haza kitüntetést a rangos nemzetközi fesztiválról, hiszen 2003-ban a madarak, 2004-ben pedig a növények kategóriájában tarolt.

- A külföldi díjak mindig különösen értékesek a számomra – fogalmazott Daróczi Csaba. – A természetfotózás során kétféle módszert szoktam alkalmazni. Az egyik, amikor fejben előre megtervezem a képet, és aszerint komponálom meg a fotót, máskor viszont csak véletlenül belebotlok a témába, és megragadom a kínálkozó pillanatot. Most mind a két képem ezzel az utóbbi módszerrel készült. Csak egy egyszerű terepszemlére indultam, és a szerencsének köszönhetően sikerült elcsípnem a természet csodálatos világának eme ritka pillanatait. Az ilyen képek az igazán értékesek és megismételhetetlenek.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés