Get Adobe Flash player
Ismét brillírozott a vadkerti matekzseni Nyomtatás E-mail
2010. április 28. szerda, 11:27

A soltvadkerti Tajti Alexandra, Nyúl Petra és Bogáromi Dávid alkotta trió első lett csapatban a 21. Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei döntőjén, maguk mögé utasítva olyan nagyhírű és múltú iskolákat, mint a bajai III. Béla Gimnázium vagy a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium.

Felkészítő tanárukat, Grószné Havasi Rózsát a díjátadáson oklevéllel jutalmazták, elismerve kiváló pedagógusi munkáját. Bogáromi Dávid egyéniben is a legmagasabb pontszámot érte el, így ő képviselte megyénket az országos döntőben. Kaposvári Noel Keve 3. osztályos kisdiák egyéniben 8. helyezést ért el.

 

 

A Zrínyi matematika verseny országos döntőjét Székesfehérváron rendezték meg. A 7. évfolyamon 8223 tanuló vett részt az első fordulóban, 60-an jutottak a döntőbe, ahol Bogáromi Dávid a bivalyerős mezőnyben a második helyen végzett.

- Nagyon örülök neki, mert ez a legrangosabb matekverseny az országban - fogalmazott Dávid. - Sokat készültem rá, Grószné Havasi Rózsa tanár néni segített, köszönet érte neki. A háromnapos versenyen érdekes programok is voltak, például Csodák palotája előadás és logikai játékok, ami engem mindig elvarázsol.

Dávid a hétvégén újra megmérettette tudását. A győri országos logikaversenyen szintén ringbe szállt a legjobb helyekért. Most a 15. helyen zárt, ami országos szintű vetélkedésen rendkívül jó eredmény.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés