A Loch Ness-i szörnyet is látni vélték a petőfis diákok Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. október 17. szerda, 06:44

Nyelvgyakorlás céljából szerveztek másfélhetes skóciai kirándulást a Petőfi iskola pedagógusai a nyáron. Közel harminc diák vágott neki a hatezer kilométeres útnak, hogy közelebbről is megismerje a skótok legendákkal övezett világát Patka Edit, Verebélyiné Turán Zsuzsa és Krecsné Fogarasi Orsolya pedagógusok vezetésével. 

A kőrösi csapat tagjait Stirlingben skót családoknál szállásolták el, onnan indultak csillagpontos kirándulásokra. Amit csak lehetett, minden látnivalót beterveztek a pár napba. Edinburghban megtekintették a skót koronázási ékszereket, megnézték a skót felföldi Blair kastélyt, szellemeket kutattak a skót határvidék ódon kastélyaiban, benéztek St Andrews-ben a Déli sarkot felfedező Scott kapitány hajójába is. Sőt megmártóztak az Északi-tengerben, bár a víz csak 17 fokos volt. Utána jártak a Glamis kastély legendájának, miszerint pár száz évvel ezelőtt a várúr az egyik szobába befalazott két grófot, akik a tiltás ellenére vasárnap is hódoltak kártyaszenvedélyüknek. A lefejezett, szürke ruhás hölgyet is várták, hogy jelenlétükben kísértsen, de sajnos nem találkoztak vele. A hatalmas kastély érdekessége, hogy itt született a királyi nagyi is.

Nessi-t, Loch Ness kedves szörnyét is látni vélték páran a csoportból, ahogy felbukkan a habok közül. Igaz, erről a pillanatról fényképes bizonyítékot nem tudtak készíteni. A skót családoknál megkóstolták a hagyományos ételeket, megismerkedtek szokásaikkal, életvitelükkel is. A kiskőrösi csoport egy egész napot töltött el Londonban, és bár a legtöbb híres-neves helyet végigjárták, megegyeztek abban, hogy itt akár egy hetet is el tudnának tölteni. Az utolsó nap még Párizsba is átruccantak, ahol a napijegy korlátlan lehetőséget biztosított Disneyland-ben a feledhetetlen, szórakozásra.

Szóval nem csak a nyelvtanulás szempontjából volt emlékezetes az együtt töltött idő. A közös élmények összekovácsolták a csapatot, akik remélhetőleg nem utoljára kirándultak együtt. 

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés