Izsáki fejlesztések Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. szeptember 24. hétfő, 06:31

TAKARÉKOSSÁGI OKOKBÓL ELMARADNAK A SÁRFEHÉR-NAPOK

Izsák város önkormányzata nyári ülésszakán úgy döntött, az idén takarékossági okok miatt nem rendezik meg a Sárfehér Napokat, a város egyik legnagyobb rendezvényét. A költségvetésben e célra elkülönített 10 millió forintot megosztották. Két milliót hagytak a művelődési ház költségvetésében rendezvények szervezésére és nyolcat átcsoportosítottak a Kossuth Lajos utcai általános iskola villanyhálózatának korszerűsítésére. Az utóbbi fejlesztés már nagyon aktuális volt, szeptemberre el is készült, így az érintésvédelmi előírásoknak megfelelően indult a tanév. 

3,5 millió forintot költöttek a játszótér felújítására

ÚJ JÁTSZÓTÉR 

A város az idén számos nyertes pályázattal büszkélkedhet, melynek következtében tovább fejlődhet az infrastruktúra, szebbé, korszerűbbé válik a település. 3,5 millió forintot költöttek a játszótér felújítására, melyet a Hetes Kereskedelmi és Szolgáltatási Kft végzett el. 11  új játszótéri elemet helyeztek el uniós szabványok szerint. A gyermekek augusztus 20-ától vehették birtokba az új játékvárost. A külterületi utak javítására egy glédert vásároltak, hogy hatékonnyá tegyék a rekonstrukciós munkálatokat. Szennyvízhálózat A szennyvízhálózat-korszerűsítési pályázat is első körben sikeresen zárt. Ez a beruházás több mint 400 millió forint összköltségű, melyhez 15 százalékos önrészt kell biztosítania a városnak. A projekt része a szennyvíztelep teljes korszerűsítése, melyben többek között megépítenek egy előtisztító üzemrészt, egy előtárolót is, mely hatékonyabbá teszi a szennyvíztisztítást - ismertette Mondok József polgármester.

10 millió forintot nyertek a környezetvédelmi feladat megoldására, melyből a zöldhulladék elhelyezését oldják meg. 250 komposztáló edényt helyeznek el a városban a lakosság használatára. 

ÚJ KERÉKPÁRÚT

 A kerékpárút pályázatot is megnyerte az önkormányzat, rövid időn belül megkezdődnek a munkálatok. Az orgoványi úton, a város szélétől a település belterületén keresztül egészen a Kis-Izsáki templomig húzódik majd a kerékpárút, mintegy 10 kilométeren. A projekt 270 millió forintba kerül, ehhez 10 százalékos önerőt biztosít az önkormányzat. 

ÓVODAFEJLESZTÉS

 Az óvoda korszerűsítésére benyújtott pályázat is pozitív elbírálásban részesült. 127 millió forintos beruházás kezdődhet meg, melynek önereje (5 százalék) a város büdzséjét terheli. A korszerűsítés révén 376 négyzetméterrel bővül az épület alapterülete, új tetőt kap, külső-belső teljes felújítás történik meg, új kerékpártárolókkal egészül ki az intézmény, és új kerítés veszi majd körbe a megújuló ovit. A gyerkőcök kényelmét új bútorok fogják kiszolgálni, az építkezés befejeztével pedig szép, virágos udvar várja majd a kicsiket.

Hasonló nagy felújításban gondolkodnak az iskola épületénél is. Már a tervek készülnek, itt is pályázati támogatást céloz meg a város vezetése - sorolta a terveket a polgármester. A közelmúltban kapták a hírt, hogy a Hunyadi utcai útépítési projekt is elérte a kívánt  pontszámot, de forráshiányra hivatkozva tartaléklistára kerül. Ha egy másik nyertes visszalép, nagy esélye van Izsáknak a kedvező elbírálásra.

Vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés