Kreatív játékok a falu aprajának Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. szeptember 10. hétfő, 07:19

A falubéliek ismét összetartásukról tettek tanúbizonyságot - kaptuk a hírt Tóth Mártától, aki szülőként állt a nemes ügy mellé. A bócsai Polgárőrség kezdeményezésére és felhívására, a 2007-ben elkészült, uniós követelményeknek megfelelő játszótér térelemeinek felújítására, környezetének szebbé tételére szorgos csapat gyűlt össze július 21-én. 

Minden adott volt a jó hangulatú munkához: napsütés, hűtött italok, a bográcsban rotyogó vaddisznó-babgulyás, helyben készített óriáspalacsinta. - A polgárőrök szervező munkája és a közel ötven szülő közreműködésével lecsiszoltunk és lefestettünk minden játékot, fellazítottunk és feltöltöttük az ütéscsillapító felületeket, lefestettük a kerítést, a padokat és a kerti pavilonokat. Gyomtalanítottunk, füvet nyírtunk, öntöző berendezést javítottunk és még sorolhatnám. Délután 5 órára a játszótér új pompájában ragyogott. Az Együtt Bócsáért Egyesület és a Bócsa Község Oktatásáért, Közművelődéséért Alapítvány 500.000 Ft-os felajánlásából új játékokkal is bővült a tér. A bébisarok egy babaházzal, egy rugós helikopterrel és egy kétüléses bébi hintával gazdagodott. Az öttornyú vár teljes egészében megújult és kapott még egy függeszkedőt. Felállítottak egy nagyobb hintát az iskoláskorú gyermekek részére, illetve a kivitelező, a jánoshalmi Kerti Játék Kft. ajándékaként egy új mérleghinta is várja a nebulókat – ismertette Tóth Márta. 

Az adományozó civil szervezetek a játszótér további bővítését tűzték célul a következő év tavaszára, hiszen szeretnének még egy kötélpályát is felállítani, aminek az ára óvatos becslések szerint is közel hétszázezer forint. A soron következő rendezvények, mint például az adventi vásár és alapítványi bál megszervezése e cél jegyében telik majd. - Ez úton szeretnénk megköszönni a Polgárőrség szervező munkáját, az EGYBE és az alapítvány felajánlását, illetve a Poli-Farbe Vegyipari Kft-nek, hogy ismét ingyen bocsátották rendelkezésünkre a játékok festéséhez szükséges festékeket - mondta Tóth Márta szülő.

vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés