Új közösségi ház és könyvtár Imrehegyen Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. szeptember 10. hétfő, 07:17

Régi álmuk vált valóra az imrehegyieknek a felújított könyvtár és faluház átadásával. Az integrált közösségi és szolgáltató tér megnyitására augusztus 3-án sereglett össze a település lakossága, a falu hatvanadik születésnapjának ünnepén. Az épület a Katona József Könyvtár Bács-Kiskun Megyei Könyvtárellátási Szolgáltatás részeként, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési program keretében nyújtott támogatás segítségével, valamint a helyi önkormányzat erejéből újult meg kívül-belül.

A mintegy negyvenmilliós beruházás a modern berendezést is magában foglalja és megszépült az épület környezete is. Az épületben könyvtár mellett egy informatikai blokk is helyet kapott. Az új közösségi ház a tervek szerint igazi teleházként fog működni. A kisteremben a nyugdíjasok találkozhatnak majd rendszeresen, nem csak tartalmas beszélgetésekre, közösségkovácsoló programokra nyílik majd lehetőség, de bármikor benézhet az, aki egy kis társasági életre vágyik. Ebben a teremben kap helyet a falugazdász is, de a fiatal állatvédők is „benyújtották már igényüket”, hogy itt szeretnének majd alkalmanként összejönni. Az óvodások, az iskolások is nagy valószínűséggel rendszeres látogatói lesznek a közösségi háznak, hiszen a nagyteremben számos játéklehetőség várja az aprónépet, az iskolások informatikai oktatásához pedig tíz számítógép is rendelkezésre áll. A hatalmas fedett terasz és a nagy udvar a nyári közösségi programokhoz nyújt teret, az épület hátsó részében pedig szeszmentes büfét terveznek működtetni. Mint azt Gyenizse Lajosné polgármester asszony elmondta, közel háromszázra tehető azoknak a száma, akik állandó jelleggel igénybe vehetik a szolgáltatásokat. 

A megnyitó ünnepségen osztozott a település boldogságában Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Font Sándor, országgyűlési képviselő, dr. Eperjesi Tamás, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet vidékfejlesztési igazgatója, valamint Ramháb Mária, a kecskeméti Katona József Könyvtár igazgatója is, akik azt kívánták, legyen sok örömük az imrehegyieknek az új közösségi épületben és a tartalmas együttlétekben. A nagy nap alkalmából a kisteremben a falu történetét bemutató fotókiállítás mellett a település lakóinak kézimunkáiból nyílt kiállítás. Érdekessége volt a tárlatnak az egykori népviseletet bemutató ruhagyűjtemény is. Az ünnepséget Tóbiás Zsuzsanna, Kupsza Tamás, az Imrehegyi komédiások, valamint László Kata és Flaisz Patrik  produkciója tette még emlékezetesebbé.

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés