Shuai asszony a vöröset szereti Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. augusztus 17. péntek, 08:03

A kínából érkező hatfős delegációt Shuai Qiao Fang aszszony, a zhenjiangi néppárt elnökhelyettese vezette. A testvérvárosi küldöttség tagja volt még többek között a helyi rendőrség, a kertészeti kutatóintézet vezetője, valamint a legnagyobb ruhaipari állami cég igazgatója is. A delegáció vezetőjét a kínai borfogyasztási szokásokról, a kiskőrösizhenjiangi gazdasági kapcsolat előnyeiről kérdeztük.

- Nem csak kimondottan a bor miatt jöttünk Kiskőrösre - mondta Shuai asszony. - Olyan együttműködési lehetőségeket keresünk, amelyek erősíthetik a két város kapcsolatát. Delegációnk tagja a legnagyobb helyi ruhaipari gyár igazgatónője, aki a még kihasználatlan kapacitásaikra keres megoldást. Érdeklődéssel nézünk körül, mi az, aminek piacot találhatnánk hazánkban. A legnagyobb reménységgel azonban a kiskőrösi borok töltenek el bennünket, amelyek közül már többet megkóstoltunk és mindet igen kiválónak találtuk.

- Sokan fogyasztanak Kínában bort? 

- Mivel nagyon nagy az országunk, és nagy a népesség is, várható, hogy találunk megfelelő piacot a kiskőrösi boroknak. A mi nemzeti italunk a rizspálinka, ami azonban nagyon erős, sokan ezért újabban inkább a borok felé fordulnak. Fontos, hogy nem csak a  mennyiség, hanem a minőség is számít a kínai borfogyasztók körében, ezért a minőségi kiskőrösi borok biztosan megtalálják a helyüket nálunk. Remélem, hogy az önök borászai sok-sok borukat tudják majd értékesíteni hazánkban. 

- Önnek melyik borok ízlettek a leginkább?

- Én kimondottan a száraz vörös borokat kedvelem, de ízlettek a félszáraz borok is. Kínában ugyanakkor sokan szeretik a félédes, és az édes borokat is. Mivel nálunk nagyon sok a cukorbeteg, akik félnek túl édes italokat fogyasztani, ezért egyre többen fordulnak a száraz  borok felé.

Boda Zsuzsa

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés