Kiskőrösi bort Kínába? Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. augusztus 17. péntek, 08:01

Elégedetten távoztak a kínai testvérvárosunkból, Zhenjiangból július közepén nálunk járt delegáció tagjai. Látogatásuk nem titkolt célja az volt, hogy felkutassák a két település lehetséges közös gazdasági együttműködési pontjait. 

A küldöttség a városháza dísztermében kiskőrösi borászokkal találkozott, majd látogatást tettek a Gardenor Kft. faiskolájában, megnézték a Petőfi szülőházat és emlékmúzeumot, megkóstolták a kemencében sült friss kalácsot a Szlovák tájházban, végül egy borkóstoló-pincelátogatás keretében megízlelték a Mediterrán Pincészet kiváló borait is. Az egynapos látogatást Domonyi László polgármester otthonában fejezték be, ahol a város első embere megvendégelte a delegáció tagjait. A díszteremben összehívott találkozóra a Vass-Bor Kft., a Mediterrán Pincészet, a Szentpéteri Borpince, a Szlovák Vin Kft., az István Borház Kft., a Kossuth Pinceszövetkezet, a Kunság-Szesz Zrt., valamint a Boranal Kft. tulajdonosa, vagy képviselője jött el. A megjelenteket Domonyi László polgármester köszöntötte, majd a borászok röviden ismertették tevékenységüket, beszámoltak sikereikről, bemutatták legjobb boraikat. A tájékoztatást követően kötetlen beszélgetésre is sor került, ahol a vendégek és a kiskőrösi borászok kicserélték elérhetőségeiket, bizakodván a jövőben létrejövő kínai borpiaci lehetőségekben.

A delegáció vezetője elismeréssel szólt a kiskőrösi borokról, megköszönte a borászatok bemutatását. Mint mondta, náluk is szokás, hogy a barátok jó borral köszöntik egymást, sokan közülük szeretik a minőségi italokat, ezért nem kizárt, hogy a kiskőrösi boroknak nagy sikerük lesz a népes országban. Hangsúlyozta, hogy a mi boraink felvehetik a versenyt a náluk kapható legjobb import borokkal is. -bzs-

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés