Irodát nyitott az Államkincstár Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. augusztus 03. péntek, 06:31

Információs irodát nyitott a soltvadkerti polgármesteri hivatalban a Magyar Államkincstár. Egyelőre ezen az ideiglenes helyen várják azokat az érdeklődőket, leendő ügyfeleket, akik a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet csődje után bizonytalanok, hol fektessék be megtakarításukat. 

Olyan megoldást kínálnak, mely 100 százalékos állami garanciát ad a tőkére és a kamatra is, korlátlan összeghatárig – tudtuk meg azon a sajtótájékoztatón, ahol az új iroda működését üdvözölte Lehoczki Ferenc, Font Sándor országgyűlési képviselő és dr. Kerényi János kormánybiztos.

MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNY – A PÉNZ LEGBIZTOSABB HELYE Dr. Zöldhalmi Attila, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese ismertetőjében elmondta, a kormány kifejezett célja, hogy minél több emberhez eljuttassa azokat az információkat, melyek a Magyar  Államkötvény előnyét támasztják alá. Vitathatatlan, az az ország tudhat magáénak erős gazdasági hátteret, ahol az állampolgárok a saját kormányuk által kibocsájtott állampapírokba fektetik megtakarításukat. Akiknek a hite megrendült a bankokban, nyugodtak lehetnek, ha megtakarításuk elhelyezésekor ezt az alternatívát választják – hangsúlyozta az elnökhelyettes. A napokban megnyitott soltvadkerti államkincstári irodában ingyenesen kínálják a számlavezetést, a kamatkezelést, és a pénzfelvételt is. Már ezer forintos címletekben is lehet lekötéseket kezdeményezni, két hétre, egy hónapra, három hónapra, évre, vagy még hosszabb időre. Dr. Holozsai Nóra, a MÁK Bácskiskun megyei igazgatója hozzátette, minden ügyfélnek saját pénzügyi konstrukciót kínálnak. 

Ma ugyan még készpénzes ügyfeleket helyben nem tudnak fogadni, de számukra is megköthető a szerződés helyben, a pénzt a kecskeméti központba lehet bevinni, vagy utalni. Aki a napokban megkapja a befagyasztott számlájának az OBA általi kifi zetését, azonnal elhelyezheti a megtakarítását az államilag garantált kötvénybe. Az sem mellékes – emelte ki Zöldhalmi Attila, hogy az államkötvények garantált hozama jelenleg is a legmagasabb az országban. Lekötés időtartamtól függően akár 9,5 százalékos kamatot is nyújt.

- Aki gyorsan ad, kétszer ad – ezekkel a szavakkal üdvözölte az iroda megnyitását dr. Kerényi János, kormánybiztos, aki arra a példátlan gyorsaságra hívta fel a lakosság fi gyelmét, ahogy a megkeresésükre az államkincstár reagált. Tíz nappal ezelőtt, egy megbeszélés kapcsán Lehoczki Ferenc polgármester vetette fel, hogy szerencsés lenne, ha helyben, Soltvadkerten is lehetne államkötvényt vásárolni. A gondolatot tett követte, felhívtuk Naszvadi György államtitkárt, aki fogékony volt a kezdeményezésre, és napokon belül lezajlottak a tárgyalások. Kiemelt jelentőségű, hogy az állam a magánszférát meghazudtoló gyorsasággal reagált az igényekre, és olyan biztonságos befektetési lehetőséget kínál az ügyfeleknek, amit az állam teljes mértékben garantál. Font Sándor is jelentős lépésnek véli, hogy minden környékbeli lakosnak olyan befektetési lehetőséget tudnak kínálni helyben, amellyel a pénzüket biztos helyen tudhatják.

V. Nagy Melinda

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés