Gyógypedagógusok tanácskoztak Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. július 17. kedd, 06:34

Kiskőrösön tartotta éves országos szakmai konferenciáját közös a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete, valamint a Magyar Fonetikai Foniátriai és Logopédiai Társaság június 21-22-23-án. A negyvenedik alkalommal megrendezett találkozón az ország minden részéből eljöttek a szakemberek, hogy részt vegyenek a művelődési házban megrendezett tanácskozáson. 

  

A program színes gyermekműsorral vette kezdetét, majd üdvözölte a megjelenteket Domonyi László polgármester, aki méltatta a kiskőrösi Integrált Közoktatási Intézményben folyó munkát, valamint a gyógypedagógusok társadalmi szerepét. Többek között üdvözölte a megjelenteket Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára, valamint Minda László, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal intézményi biztosa is. A plenáris ülés keretén belül elismeréseket adtak át a kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak. Nagyné László Márta és Szálas Márta a gyógypedagógiai pályán eltöltött több évtizedes kimagasló munkáért Díszoklevelet kapott a megyei intézményfenntartó központtól. Radicsné Szerencsés Terézia a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületében végzett munkájáért vett át elismerést.

A tanácskozásokon olyan témákat érintettek a szakemberek, mint a pedagógiai szakszolgálati rendszer, valamint a diagnosztikai munka tartalmi megújítása, vagy a beszéd- és nyelvi zavarok szűrésének tapasztalatai az óvodában. A második napon az iskolában szakosztályi programokon vettek részt, amelyek a tanulásban akadályozottak, az értelmileg akadályozottak, a látás-, a hallás-, a mozgás-, fogyatékosság problémáival foglalkozó, valamint az autizmus, a logopédiai, a korai fejlesztés és iskola-egészségügy, a pszichopedagógiai területeket ölelték fel.

A konferencia zárónapján az iskolában a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének közgyűlése zajlott, a művelődési házban pedig tovább folytatódtak a logopédiai szakmai előadások. 

-bzs-  

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés