Retroncs mustra – második felvonás Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. július 16. hétfő, 06:23

Varázslatos Szent-Iván-éji mulatság részesei lehettek mindazok, akik bekapcsolódtak az idei múzeumok éjszakájának programjaiba június 23-án. 

Ismét felpöfögött a Közúti Szakgyűjtemény matuzsálem gőzúthengere és „Józsi”két kocsit is maga után vonva szállította városunk három múzeuma között az érdeklődőket. Ezen a napon mindenki kedvére szemezgethetett a programok sorából.

A szakgyűjteményben második alkalommal nyitotta meg kapuját Retroncsok 2 címmel az öreg autócsodák és a KERAVILL – vagyis a Kerékpár, Rádió és Villamossági Kiskereskedelmi Vállalat – őszig látogatható időutazásra invitáló kiállítása. A Petőfi múzeumban pedig „Kunhegyesi Feró világa” címmel nyílt tárlat a helyi festőművész alkotásaiból. A játék és a szórakozás sem maradhatott ki a rendezvényből, a gyermekek és felnőttek egyaránt részesei lehettek a szakgyűjtemény, valamint  a Szlovák Tájház játékos eseményeinek. A „retrobulis” mulatozás hajnalhasadtáig tartott, a Szent Iván éji babonákat, népszokásokat követve a szerelmesek közötti kötelék is erősödhetett, miközben a játékmesterek segítségével néprajzi tudásuk is gyarapodott a résztvevőknek.

-bzs-

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés