Újabb magyarok Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. július 06. péntek, 06:47

A honosítási eskütétel mindig ünnep. Egyre többen tartják fontosnak, hogy a magyarsághoz tartozásukról legyen dokumentumuk, és ezzel az eskütétellel nemzetünk gyarapodik.

 Öröm mindannyiunknak, hogy Kiskőrösön találtak új otthont maguknak- hangsúlyozta Domonyi László polgármester a Városháza dísztermében június 6-án megtartott honosítási eskütételen. Az ünnepségen Báldiné Almási Anita, Deé Gyöngyi és férje Deé Lőrincz, valamint Beregszászi Richárd Sándor mondták el az eskü szövegét, bizonyítva, hogy magyarnak tekintik magukat.

Báldiné Almási Anita 12 évvel ezelőtt érkezett Kiskőrösre, férjével két gyermeket nevelnek. Őstermelőkként keresik meg a kenyérre valót.

Deé Gyöngyi a Segesvár melletti Fehéregyházáról érkezett 2006-ban, ahol annak idején Petőfi Sándor is elesett a csatában. Férje Lőrincz 1998 óta él Kiskőrösön, a Szentpéteri Családi Borpincénél kapott munkát. 

Beregszászi Richárd Magyarországon született, de mivel édesanyja után eddig német állampolgár volt, úgy döntött, beadja kérelmét a honosításra, így lett magyar állampolgár is.

-bzs-

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés