Városi Sporttelep - Ketten pályáznak egy telekre Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. június 15. péntek, 07:13

A Kiskőrösi Hoki Club 48 négyzetméter terület átadását kérte az önkormányzattól, egy elnyert támogatással készülő beruházásukhoz. A Városi Sporttelepen a klub által használt korcsolyapályára fedett csarnokot építenének teljes infrastruktúrával. 

A területkérés nem új keletű, ugyanis szóbeli megállapodás már korábban született a városi sporttelepet használó Kiskőrös LC-vel, és a Petőfi Szabadidő Sportegyesülettel. Az önkormányzat azonban a legutóbbi testületi ülésen levette a napirendről a területátadásról szóló előterjesztést. 

Szekeres Károly, a hoki egyesület vezetője és szponzora nem kommentálta a döntést. Azt azonban elmondta, ők a jövőt építik. Az elmúlt héten üzlet- és sporttársával, László Károllyal részt vett a Magyar Jégkorong Szövetség tisztújító ülésén, ahol kiemelten kezelték ügyüket és elismerték eddigi munkájukat. 

Azt, amit szinte a nulláról építettek fel itt Kiskőrösön, ahogyan szívükön viselik a sport ügyét, amilyen rendezvényeket szerveznek, és ahogyan népszerűsítik a jégkorongot. Mindennek köszönhetően a szövetség vita nélkül megszavazta a támogatásukat egy több, mint 120 millió forintos fejlesztéshez, melyet a látványsportok támogatására létrehozott, cégek által befizetett TÁO alapból valósíthatnak meg Kiskőrösön. 

Szekeres Károly azóta minden tervdokumentációt leadott az önkormányzathoz. A tervezett beruházás első fázisa 50 milliós támogatással és 21 millió forintos önerővel valósulna meg. Ennek júniusban el kellene kezdődni. Most az idő a tét. A második ütemben egy 54 milliós fejlesztés kerülne megvalósításra. A komplex fejlesztéssel fedett csarnokká építenék át a korcsolya pályát, öltözők, vizesblokk, iroda, taktikai terem, gépház épülne mellette, egy teljesen új, korszerű, EU-konform sportlétesítmény gazdagítaná a várost. Mindehhez a sporttelep bejáratától jobbra lévő, koripálya melletti területre lenne szükségük. Szekeres Károly hozzátette, természetesen a beruházáshoz az önkormányzatnak egy fillért sem kell biztosítani. Minden fejlesztést a klubon keresztül maguk oldanak meg. Náluk a tettek beszélnek - zárta szavait a klubelnök. 

Pethő Attila képviselő, a Kiskőrös LC vezetője elmondta, döntésük alapját az képezte, hogy ugyanazon területre az önkormányzat április 2-án már benyújtott egy pályázatot a Belügyminisztériumhoz. A tervezett beruházással a szurkolók által is használható vizesblokkot építene az önkormányzat a sporttelepen, melyre minden rendezvényen nagy szükség lenne. Tavaly is pályáztak már, de akkor nem nyertek. Döntés várhatóan a jövő héten lesz. 

Pethő Attila úgy látja, meg tudnak egyezni a hokisokkal akkor is, ha pozitív elbírálásban részesül az önkormányzat pályázata. Ha az engedélyt megkapják a pályázat kiírójától, módosítják a terveket és "odébb csúsztatják" az épületet, vagy kisebbet építenek, hogy a terület, melyre jelen pillanatban mindkét társaság igényt tart, felszabaduljon. Majd hozzátette, az önkormányzatnak nem áll szándékában gátolni a magánkezdeményezést, sőt együtt kívánnak működni, mert tudják, hogy a város lakosságának igénye van a sokoldalú sportkínálatra. Jelen pillanatban azonban a párhuzamosan futó projektek megoldandó feladatot jelentenek. 

Dr. Csertő Gyula jegyző tájékoztatása szerint, a május 23-i testületi ülésen a képviselők részletes információt kaptak a tervekről. Ennek birtokában úgy határoztak, megbízzák a polgármestert, hogy vizsgáltassa meg, hogy az önkormányzat által korábban beadott sport infrastruktúra-fejlesztési pályázat és a HC Kiskőrös Alapítvány által tervezett vizesblokk, öltöző és hűtéstechnika megépítésének feltételei ütköznek-e egymással. Az előterjesztést a következő - júniusi testületi ülésen - újratárgyalják a képviselők - ismertette a jegyző.

Domonyi László polgármester addig is biztosította az érintetteket, az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy mindkét fejlesztés a lehetőségeknek megfelelően megvalósuljon. Ez mindannyiunk érdeke, tette hozzá.  V. Nagy Melinda

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés