További felújítások a művelődési házban Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. június 14. csütörtök, 06:56

A Városi Napok keretén belül tartották a Művelődési Központ felújításának projektzáró ünnepségét, ahová meghívást kaptak mindazok, akik a tervező, vagy a kivitelezői munkában részt vettek. A projektzárón Domonyi László polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Mint azt a polgármester elmondta, az 55 milliós beruházásra 49 és fél millió forintot nyert a város a DAOP pályázatán. Ebből a pénzből a negyvenéves épületben felújították az elektromos hálózatot, beépítettek egy liftet, akadálymentesítést végeztek, kicserélték az álmennyezetet, energiatakarékos armatúrákra cserélték a régi világító testeket, ugyanezt a célt szolgálta az emeleti nyílászárók cseréje is. A földszinti klubhelyiségek modernizálásával és a kiváló hangtechnika beszerelésével lehetőség nyílik ezután egy klubmozi működtetésére is. Új burkolatot kapott az emeleti kiállító terem, ahol a tárlatok berendezéséhez egy modern képrögzítő sínt is felszereltek. A folyosók is esztétikus megjelenést kaptak, mind a falburkolat, mind a padlózat kicserélésével és az emeleti lépcsőkorlát is megújult. Jó ötletnek bizonyult a kamaraterem oldalsó falának mobillá tétele, valamint az emeleti galéria Petőfi tér felé eső zárt falán kialakított hatalmas üvegportál kialakítása. Az emeleti vizesblokkot is felújították.

Csányi József, a művelődési házat működtető Kunság Média Nonprofit Kft vezetője köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a munkálatokban. Hangsúlyozta, hogy a város közművelődési tevékenységének mintegy 80 százaléka az intézményben történik, hiszen közel húsz állandó csoport, civil szerveződés talált otthonra náluk és tartják a ház falain belül rendezvényeiket. Így évente mintegy százezer látogató fordul meg náluk, ebből is következik, hogy az épület az eltelt négy évtized alatt már alaposan megért a felújításra. Ezért is jelentett számukra nagy örömet, hogy a város megnyerte a támogatást és immáron modernebb körülmények között folytathatják munkájukat. A polgármester által említett felújítások kiegészítéseként kiemelte a színházterem, mozi hangtechnikájának korszerűsítését, amely az előadások, rendezvények műszaki színvonalát emeli. Mint mondta, a felújítás ezzel még nem ért véget, hiszen a főtér rekonstrukciójának keretén belül a földszinti nyílászárók cseréjére is sor kerül, épül egy akadálymentesített mosdó, megszépül a bejárat és a homlokzat is.

A projektzárón résztvevők ezután Szabó Gyuláné intézményigazgató, valamint Csányi József és Domonyi László vezetésével bejárták és megtekintették a megújult épületet.

Boda Zsuzsa

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés