Még mindig várnak a kerékpárutak engedélyeztetésére Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. június 13. szerda, 07:03

Még mindig várja az önkormányzat az államtitkárság, illetve a minisztérium engedélyét a Kiskőrös-Akasztó valamint az erdőtelki kerékpárút megépítéséhez – tájékoztatta lapunkat Domonyi László polgármester. 

Mint ismeretes, az önkormányzat fellebbezést nyújtott be a környezetvédelmi felügyelőség döntése ellen, miszerint az engedélyeztetés legutolsó fázisában nem adtak engedélyt a tervezett kerékpárutak építésére, mert azok pár száz méteren érintik a Natura 2000-es természetvédelmi területet.

Szerencsére a pályázat kiírója türelmes, de nem szeretnénk emiatt elveszíteni a megnyert pénzt, hiszen mindkét kerékpárútra a környezetszennyezés csökkentése és a lakosság közlekedésének megkönnyítése érdekében óriási szükség van. 

- Többtíz millió forintot költöttünk már a tervekre, a különféle engedélyekre, hatástanulmányok készítésére, pályázatírásra, a közbeszerzésre. Ezeket a költségeket csak akkor kapjuk vissza, ha megvalósítjuk a pályázatot. A pályázat beadása előtt minden elvi engedély birtokában voltunk, ezért állunk értetlenül a döntés előtt, de bízunk abban, hogy helyt adnak a fellebbezésünknek – mondta a polgrmester. 

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés