Javításokra telik, de fürdőfejlesztésre nem futja Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. június 12. kedd, 06:59

Apró fejlesztésekkel indul a nyári strandszezon a kiskőrösi fürdő és kemping területén - tudtuk meg Komlósi Gergelytől, a fürdő vezetőjétől. A téli fagyok nagyon megviselték a medencéket. Felfagyott a kismedence burkolatának közel 80 százaléka, sőt még a nagymedencét is javítani kellett, pedig azt vízzel töltve teleltettek át. 

A termál medencékben is folyamatosan javítják a hibákat. A medence ülő részén, a befúvóknál folyton kimozgósodnak a csempék, kiesnek a fugák, így az egyik medencében három csíkban kicserélték a burkolatot,. Az új pancsolót is javítani kellett.

Újdonsággal is találkozhatnak a fürdőzők?

- Egy hónapja lefestettük a termál medence feletti vasszerkezetet. Elkészült a térburkolat is a nagymedence körül. Jövőre pedig a bejárattól a medencékig kicseréljük a térkövet. Új padokat vásárolunk, melyre a fenntartó 500 ezer forintot biztosított. Szerettünk volna ugyanolyan padokat venni, mint amilyeneket a városközponti rekonstrukció keretében elhelyeznek a főtéren, de mint azt Barkóczi Tamás főépítésztől megtudtuk, azokat Csehországból rendelik. Elkészült egy kinti öltözőkabin is, hogy ne kelljen mindenkinek a nagy épületet használnia. A pénztári szolgáltatásnál is korszerűsítettünk, az idén már lehet bankkártyával is fizetni, sőt a SZÉP kártyát is elfogadjuk.

Tavaly elkészült a fürdőfejlesztés látványterve, pályáznak?

- Valóban kész tervünk van a fürdő továbbfejlesztésére, melynek a tervdokumentációja már itt van a polcon. Egy családbarát élményfürdő és szaunapark teljes terve vár megvalósításra, ám nem tudunk róla, hogy a város pályázna az idei évben. Ennek a komplex fürdőfejlesztésnek körülbelül 800-900 milliós forrásra lenne szüksége. Nem tartom valószínűnek, hogy a város az önerőt biztosítani tudná. 

Nincs rá igény?

- Vannak nyári hétvégék, amikor csúcsra jár a fürdő látogatottsága. A családoknak sem a legideálisabb a fürdő jelenleg, hiszen a kis pancsolón kívül nem sok lehetősége van a kisgyerekeknek a kikapcsolódásra. Azonban területileg is nagyon korlátozott a lehetőségünk. A készülő kerékpárút miatt a kerítést is beljebb kell tennünk, így három méteres sávban kisebb területtel gazdálkodhatunk. 

Marad a sokat vitatott karóra rendszer?

- Igen, mert hatékony és a vendégek is megszokták. Az úszójegyesek reklamáltak időnként. Most fogjuk megkapni azokat az öltöző szekrényeket is, amelyek karórával nyithatóak, és nagyban megkönnyíti a használatot. A férfiöltözőbe negyven darab ilyen szekrény érkezik, a nőibe tíz. 

Már megérkeztek az első kempingesek. Nagy az érdeklődés?

- Már március 15-én érkezett egy nagyobb csoport. Pünkösdre szintén csúcsra jár a kemping. Most is van közel 30 német vendégünk, és még negyvenen bejelentkeztek. Ezen kívül is szoktak jönni még 10-20 lakóegységgel. Vélhetően jó szezonunk lesz, most már csak az időjárástól függ a siker.

Tavaly nagy érdeklődést élvezett a diszkó-fürdőnap. Lesz idén is?

- Nagyon örültünk, hogy sokéves próbálkozás után engedélyt kaptunk a diszkófürdő megrendezésére. Az idén három alkalommal tervezünk, minden hónapra egyet. A látogatottság ugrásszerűen növekedett a rendezvény alatt. Közel 1400-1500 fő vett részt a bulin. Főként azok, akik eddig nem voltak törzsvendégek, és számos vidéki fiatal, ki még eddig nem is hallott a kiskőrösi fürdőről.

Maradtak a tavalyi árak?

- Minimálisan, de emeltünk a belépők árán. Átlagosan 50 forinttal, az úszójegyet pedig 100 forinttal emeltük meg.

Vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés